Com fa servir Uber la informació d'ubicació

Quan et registris a Uber, el teu dispositiu et demanarà permís per compartir la informació d'ubicació, que inclou les dades d'ubicació recopilades a través de Bluetooth i els senyals wifi propers. Per aconseguir el millor servei disponible, l'app et demana per defecte que activis els serveis d'ubicació "mentre s'utilitza l'app" amb la "ubicació precisa".

Fem servir les dades d'ubicació per:

• Ajudar els conductors a trobar-te i portar-te a la teva destinació.
  • Mostrar l'historial de viatges als rebuts.
  • Entendre i resoldre els tiquets d'assistència.
  • Detectar i solucionar errors de programari.

Opcions de configuració de la ubicació

Per a dispositius iOS

• Sempre: podem recopilar informació d'ubicació en qualsevol moment, fins i tot quan no estiguis fent servir activament l'app Uber. Si un servei requereix l'opció Sempre, et demanarem permís quan activis el servei.
  • Mentre s'utilitza l'app: podem recopilar informació d'ubicació quan l'app estigui visible a la pantalla o quan hagis sol·licitat un viatge, i també durant el viatge. Rebràs una notificació d'iOS a la pantalla si la ubicació es recopila en segon pla quan tinguis definida l'opció de configuració Mentre s'utilitza l'app.
  • Mai: aquesta opció desactiva els serveis d'ubicació a l'app Uber. Podràs continuar fent servir l'app, però hauràs d'introduir manualment les ubicacions de recollida i destinació. La informació d'ubicació es recopilarà del conductor durant el viatge i s'enllaçarà al teu compte, encara que tinguis desactivats els serveis d'ubicació a l'app.
  • Ubicació precisa: aquesta opció desactiva els serveis d'ubicació precisa a l'app Uber. Quan estigui desactivada, podràs continuar fent servir l'app, però hauràs d'introduir manualment les ubicacions de recollida i destinació. La informació d'ubicació precisa es recopilarà del conductor durant el viatge i s'enllaçarà al teu compte, encara que tinguis desactivats els serveis d'ubicació precisa a l'app.

Per a dispositius Android

• Mentre s'utilitza l'app: podem recopilar informació d'ubicació quan l'app estigui visible a la pantalla o quan hagis sol·licitat un viatge, i també durant el viatge. Rebràs una notificació a la pantalla si la ubicació es recopila en segon pla quan tinguis definida l'opció de configuració Mentre s'utilitza l'app.
  • Només aquesta vegada: aquesta opció activa els serveis d'ubicació de l'app Uber només en aquesta instància. Si selecciones aquesta opció, se't tornaran a demanar els permisos d'ubicació la pròxima vegada que facis servir l'app Uber.
  • No permetis: aquesta opció desactiva els serveis d'ubicació a l'app Uber. Podràs continuar fent servir l'app, però hauràs d'introduir manualment les ubicacions de recollida i destinació. La informació d'ubicació es recopilarà del conductor durant el viatge i s'enllaçarà al teu compte, encara que tinguis desactivats els serveis d'ubicació a l'app.
  • Ubicació aproximada: aquesta opció desactiva els serveis d'ubicació precisa a l'app Uber. Quan estigui seleccionada, podràs continuar fent servir l'app, però hauràs d'introduir manualment les ubicacions de recollida i destinació. La informació d'Ubicació aproximada es recopilarà del conductor durant el viatge i s'enllaçarà al teu compte, encara que tinguis desactivats els serveis d'ubicació a l'app.

Pots gestionar la configuració d'ubicació en qualsevol moment a les preferències d'ubicació del dispositiu, a l'app Uber.

Cessió d'informació a ajuntaments i governs

En alguns casos, hem de transmetre informació sobre les comandes que es fan a través del nostre servei amb ajuntaments, governs i autoritats locals de transport.

Per complir aquests requisits, recopilem dades de geolocalització i registres horaris dels vehicles a la nostra plataforma. Amb aquestes dades, les autoritats poden saber on comença cada comanda, la ruta que s'ha seguit i les parades que s'han fet. Cap de les dades que facilitem sobre la comanda es recopila del teu dispositiu mòbil personal ni t'identifica directament, però amb una mica d'esforç se t'hi podria associar. En aquests casos, t'informarem abans del viatge.

Hi ha circumstàncies especials, com ara la prevenció del frau i la resposta a incidents de seguretat, en què Uber pot recopilar la ubicació en segon pla de qualsevol usuari amb l'opció de configuració Mentre s'utilitza l'app. En aquest cas, apareixerà un avís al respecte.

Tractem la teva informació d'ubicació d'acord amb el nostre Avís de privacitat de l'usuari.