Billedbekræftelse

Oplysningerne nedenfor forklarer, hvordan vi bruger ID-kontrol i realtid i det meste af verden. Du kan finde specifikke oplysninger om levering med Uber Eats i Storbritannien via linket her.

Hvorfor bliver jeg bedt om at tage et billede af mig selv?

Ubers retningslinjer for fællesskabet* og din aftale om at få adgang til Uber-platformen giver dig ikke mulighed for at dele din konto. Dette er for at beskytte vores brugere og platform. For at sikre os, at din konto er din og ikke bruges af andre, vil vi en gang imellem anmode dig om at tage et billede af dig selv i realtid, før du går online. Vi sammenligner derefter dette billede med dit profilbillede for at sikre os, at det er den samme person. Vi bruger også selfies til at bekræfte, hvilken type biler der bruges til at udføre leveringer.

Vi sætter pris på din hjælp til at holde din konto sikker.

*I nogle jurisdiktioner har Uber muligvis ikke gældende retningslinjer for fællesskabet.

Hvordan tager jeg et billede af mig selv?

Processen foregår i Uber-appen. Du bliver bedt om at tage et billede af dig selv i realtid eller live, f.eks. en selfie.

Da billedet vil blive brugt til sammenligning med dit profilbillede, skal du sikre dig, at det er af høj kvalitet. Sådan tager du et godt billede:

• Hold dit ansigt og din hals inden for de hvide linjer på skærmen
  • Sørg for, at der er rigeligt med lys (tænd lyset, hvis det er mørkt)
  • Hold telefonen stille, så billedet ikke bliver sløret
  • Sørg for, at der ikke er andre i baggrunden
  • Sørg for, at dit ansigt er synligt og ikke dækket af noget, som f.eks. en hat eller et tørklæde

Du bør ikke tage et billede af en anden eller et billede af et andet billede, da det mislykkes i sammenligningen og forhindrer dig i at gå online.

Dit billede i realtid bliver sammenlignet med dit profilbillede, hvilket er den person, vi helt sikkert ved er dig. Det betyder, at du skal sørge for, at dit profilbillede altid er opdateret, især hvis dit udseende har ændret sig markant. Hvis du har brug for hjælp til at opdatere dit profilbillede, skal du gå hertil.

Hvordan fungerer billedsammenligningen?

Vi gennemfører bekræftelser på to forskellige måder, afhængigt af gældende lovgivning hvor du bor.

Den første metode, de fleste steder, når du tager dette foto i appen, bliver det sendt til os og delt med Microsoft, som er vores tjenesteudbyder. Microsoft, der følger vores instruktioner, bruger derefter software til ansigtsbekræftelse og sammenligner dette billede med det profilbillede, du tidligere har uploadet. Denne sammenligning foretages ved at oprette et biometrisk ansigtsaftryk af hvert billede og kontrollere, om ansigtsaftrykkene matcher.

Billeder, der markeres som muligvis ikke værende et match, sendes straks til menneskelig gennemgang udført af tre forskellige specialister i identitetsbekræftelse. Du kan miste adgang til platformen, hvis mindst to ud af de tre specialister vurderer, at dine billeder ikke matcher. Da denne proces kræver input fra tre personer, kan processen tage et par minutter.

Den anden metode, på steder, hvor lovgivningen begrænser brugen af teknologi til ansigtsbekræftelse og kræver en anden bekræftelsesmetode, herunder i EU og Storbritannien, kan du vælge at bekræfte dit realtidsbillede med eller uden brug af teknologi til ansigtsbekræftelse. Hvis du vælger ikke at få dit billede bekræftet ved hjælp af softwaren til ansigtsbekræftelse, sender vi dit profilbillede og det billede, du sender os til bekræftelse, direkte til vores specialister i identitetsbekræftelse. De følger derefter samme proces som den beskrevet ovenfor. Bemærk, at visse steder, hvor lovgivningen strengt begrænser eller forbyder brugen af teknologi til ansigtsbekræftelse, kan vi kun tilbyde muligheden for menneskelig gennemgang.

Hvad sker der, hvis mit billede ikke bliver bekræftet?

Hvis dit bekræftelsesbillede ikke ligner personen på dit profilbillede, eller hvis du indsender et billede af et eksisterende billede eller indsender et billede, der ellers ikke overholder kravene, kan adgang til din konto blive sat på venteliste i 24 timer eller blive suspenderet på ubestemt tid.

Hvad kan jeg gøre, hvis min konto bliver deaktiveret, men jeg mener, at beslutningen er forkert?

Hvis du mener, at din konto er blevet deaktiveret med urette, kan du klage over afgørelsen i appen.

Når du indsender en klage, gennemgår specialister i identitetsbekræftelse:

• Dit profilbillede
  • Dit billede i realtid
  • Alle andre billeder i realtid, som du har indsendt før som del af denne proces
  • Dit identifikationsdokument

Hvis du indsender dine tidligere billeder i realtid, hjælper det specialisterne med at tage højde for eventuelle ændringer i dit udseende, såsom ansigtshår eller briller. Hvis de derefter bekræfter, at billederne er af den samme person, bliver din konto genaktiveret, og det ikke-matchende resultat tages ikke i betragtning ved fremtidige tjek eller klager.

Hvis specialisterne stadig mener, at billederne ikke er af den samme person, eller at din selfie på anden vis ikke overholder kravene, kan din konto forblive deaktiveret.

Fortæller Uber nogen om den beslutning, der er truffet?

Vi fortæller ikke proaktivt nogen om de bekræftelsesbeslutninger, vi træffer, selvom vi i visse tilfælde kan videregive disse oplysninger til autoriserede myndigheder i henhold til gældende juridiske procedurer.

Hvor længe opbevares mine data, og hvordan opbevares de sikkert?

Du har kun ét ansigt, og i modsætning til en adgangskode kan det ikke ændres, hvis der sker noget med det, så vi tager foranstaltninger for at sikre, at dine data forbliver sikre. En vigtig del af dette er at sikre, at vi kun opbevarer dine data, så længe det er nødvendigt til sikkerhedsformål. Uber opbevarer disse billeder i ét år i EU og Storbritannien og i tre år i alle andre lande. Disse opbevaringsperioder er angivet for at give os mulighed for at undersøge potentielle problemer med kontointegritet, især hvis noget går galt. For at beskytte dine billeder yderligere begrænser vi adgangen til dem, der har behov for at kunne se dem. Uber modtager eller gemmer ikke dine biometriske data. Microsoft gemmer ingen billeder og sletter også alle biometriske data, når processen er afsluttet.

Transkønnede brugere

Vi vil gerne sikre, at transkønnede og indtægtsmodtagere, der skifter køn, altid kan tjene penge ved hjælp af Uber-appen. Vores supportteams er klar til at hjælpe, hvis du oplever problemer med at gennemføre en bekræftelse. Gå til Konto > Kontoindstillinger i hjælpecenteret for at opdatere dit profilbillede.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Uber bruger dine data og dine datarettigheder, kan du læse vores meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger.