Sådan beskytter du din Uber-konto

Hvad er phishing?

Phishing er et forsøg på at narre dig til at udlevere oplysninger om din konto (e-mailadresse, telefonnummer og/eller adgangskode). Et vellykket phishing-forsøg kan resultere i identitetstyveri og økonomisk tab.

Phishing kan forekomme som et uopfordret opkald, hvor opkalderen beder om dine kontooplysninger. Det kan også forekomme via sms eller e-mail og kan indeholde en vedhæftet fil eller et link, der fører til en falsk login-side.

Typisk phishing-svindel

• Falsk "Uber-support", der ringer eller sender sms'er til dig for at bede om din adgangskode og dine kontooplysninger
  • Tilbud om Uber-kredit til gengæld for personlige oplysninger
  • Uopfordrede opkald, hvor du bliver bedt om kontooplysninger eller sms'er, og links i e-mails, der fører til falske login-sider
  • Websteder, der sælger produkter med rabat og beder om dit login til din Uber-konto
  • E-mails eller opkald, hvor du bliver bedt om at føje et benzingavekort til din konto, så de kan udbetale din indtjening til falske betalingskort

Sådan hjælper du med at beskytte din konto

Du kan hjælpe med at beskytte din Uber-konto mod phishing ved aldrig at dele din adgangskode med nogen. Vi beder aldrig om din adgangskode, din sms-kode, dine bankoplysninger eller betalings-/kreditkortoplysninger over telefon eller e-mail.

Phishing-websteder er designet til at efterligne Ubers rigtige websteder og kan indeholde falske loginportaler, der ligner Ubers. Derfor er det bedst at sikre sig, at webadressen i din browsers adresselinje viser https://uber.com eller https://auth.uber.com/, inden du indtaster din Uber-adgangskode på et websted.

Tre måder at hjælpe med at beskytte din konto på

• Del aldrig adgangskoder, modtagne koder eller dit personnummer via e-mail eller ved indkommende telefonopkald.
  • Undgå falske Uber-websteder. Ægte Uber-websteder har altid "uber.com" i webadressen.
  • Undgå at lade passagerer bruge eller få adgang til din enhed, når du er på en tur.