Politik om servicedyr

Ifølge statslig og føderal lovgivning er det forbudt for chauffører, der bruger Ubers Driver-app, at afvise at yde service til passagerer på grund af deres servicedyr eller på anden måde diskriminere passagerer med servicedyr. Som forklaret i Ubers antidiskriminationspolitik mister chauffører, der udviser diskriminerende adfærd i strid med denne lovmæssige forpligtelse, muligheden for at bruge Driver-appen.

Hvad er et servicedyr?

Et servicedyr er et dyr, der er trænet til at arbejde eller udføre opgaver for en person med et handicap.

Ifølge loven er der kun to spørgsmål, som en chauffør må stille for at bekræfte, at passagerens dyr er et servicedyr:

• Er dyret nødvendigt pga. et handicap?
  • Hvilket arbejde eller hvilken opgave er dyret trænet til at udføre?

Chaufføren må ikke anmode om, at passageren fremlægger dokumentation for, at passagerens dyr er et servicedyr.

Der er intet krav om, at et servicedyr skal bære et mærke, være registreret eller fremvise nogen form for bevis for, at det er et servicedyr.

Juridiske forpligtelser for chauffører

Chauffører har en juridisk forpligtelse til at servicere passagerer med servicedyr.

En chauffør kan ikke på lovlig vis nægte at servicere passagerer med servicedyr på grund af allergier, religiøse indvendinger eller en generel frygt for dyr.

Alle chauffører, der bruger Driver-appen, er, i kraft af deres skriftlige aftale om teknologitjenester med Uber, blevet gjort opmærksomme på deres juridiske forpligtelse til at servicere passagerer med servicedyr, og har samtidigt accepteret at overholde loven. Hvis en chauffør nægter at transportere en passager på grund af vedkommendes servicedyr, overtræder chaufføren loven og sin aftale med Uber.

Konsekvenser ved at nægte at transportere en passager med et servicedyr

Hvis Uber fastslår, at en chauffør bevidst nægtede at transportere en passager på grund af servicedyret, vil chaufføren permanent blive forhindret i at bruge Driver-appen. Efter en gennemgang af hændelsen træffer Uber denne afgørelse i henhold til eget skøn.

Hvis Uber modtager plausible klager mere end én gang fra passagerer om, at en bestemt chauffør nægtede at transportere en passager med et servicedyr, vil denne chauffør permanent blive forhindret i at bruge Driver-appen, uanset chaufførens begrundelse.

Sådan indberetter du en klage over servicedyr

Hvis en passager har et problem med sit servicedyr, herunder problemer med annullering af ture, chikane eller upassende rengøringsgebyrer, kan passageren indberette problemet til Uber.

Når en passager indsender en klage over et servicedyr, undersøger Ubers specialiserede supportteam problemet og foretager foranstaltninger i henhold til Ubers aftale om teknologitjenester og politikken vedrørende servicedyr. Ubers specialiserede supportteam vil derefter gøre en rimelig indsats for at underrette passageren inden for en uge om resultatet af undersøgelsen og de foranstaltninger, der er truffet.

Hvis du vil indgive en klage via passager-appen, skal du gå til Jeg vil gerne indberette et problem med servicedyr, som både kan tilgås via skærmbilledet turoplysninger og knappen i kontomenuen.

Rettigheder for passagerer med servicedyr

Passagerer kan ikke nægtes servicering, fordi de medbringer et servicedyr på turen. En passager får refunderet eventuelle gebyrer for annullering af ture eller andre gebyrer, når en chauffør har afvist at servicere vedkommende pga. et servicedyr.

Passagerer informeres om, hvilke foranstaltninger der er truffet som reaktion på deres klage, herunder om Uber har opsagt sin kontrakt med chaufføren.

En passager får en kontokredit på 25 USD for hvert tilfælde, hvor en chaufførs kontraktforhold med Uber afsluttes som følge af en indberetning om, at chaufføren har afvist at transportere passageren pga. et servicedyr.

Cleaning fees

Riders will be refunded any cleaning fees charged for shedding by their service animals.

A rider will not be charged for the first or second reported mess involving a service animal’s bodily fluids or hair. A rider can be charged for the third reported mess involving a service animal’s bodily fluids or hair. The rider may contest that such a mess occurred by responding to the fee notification email to notify customer support. If a rider contests the cleaning fee, Uber will make a reasonable good faith effort to determine whether a mess occurred.