Sådan bruger Uber passagerers placeringsoplysninger

Du kan se en anmodning på din enhed om tilladelse til at dele dine placeringsoplysninger, når du tilmelder dig Uber. Disse omfatter placeringsdata, der indsamles via Bluetooth og wi-fi-signaler i nærheden. Som standard beder appen dig om at slå placeringstjenester med "nøjagtig placering" til "mens appen er i brug", så du får den bedste tilgængelige service.

Vi bruger placeringsdata til at:

• Finde chauffører i nærheden af dig og hjælp dem med at finde hen til dit afhentningssted.
  • Vise turhistorik i dine kvitteringer
  • Forstå og løse supportanmodninger
  • Fejlfinde og løse softwarefejl

Placeringsindstillinger

Til iOS-enheder

• Altid: Vi kan til enhver tid indsamle placeringsoplysninger, selv når du ikke bruger Uber-appen aktivt. Hvis en tjeneste kræver indstillingen Altid, beder vi om din tilladelse, når du aktiverer tjenesten.
  • Mens du bruger appen: Vi kan indsamle placeringsoplysninger, når appen er synlig på din skærm, når du har anmodet om en tur samt under turen. Du får en meddelelse på skærmen, hvis din placering indsamles i baggrunden, når du bruger indstillingen Mens du bruger appen.
  • Aldrig: Dette slår lokalitetstjenester fra i Uber-appen. Du kan stadig bruge appen, men du skal angive dit afhentnings- og afleveringssted manuelt. Placeringsoplysninger indsamles fra chaufføren under din tur og knyttes til din konto, også selv om du har deaktiveret lokalitetstjenester for appen.
  • Præcis placering: Denne mulighed deaktiverer nøjagtige lokalitetstjenester i Uber-appen. Du kan stadig bruge appen, men du skal angive dit afhentnings- og afleveringssted manuelt. Nøjagtige placeringsoplysninger indsamles fra chaufføren under din tur og knyttes til din konto, også selv om du har deaktiveret nøjagtig placering for din app.

Til Android-enheder

• Mens du bruger appen: Vi kan indsamle placeringsoplysninger, når appen er synlig på din skærm, når du har anmodet om en tur samt under turen. Du får en meddelelse på skærmen, hvis din placering indsamles i baggrunden, når du bruger indstillingen Mens du bruger appen.
  • Kun denne gang: Denne mulighed aktiverer kun placeringstjenesterne for Uber-appen i dette tilfælde. Hvis du vælger denne mulighed, bliver du bedt om at angive placeringstilladelserne igen, næste gang du bruger Uber-appen.
  • Tillad ikke: Dette slår lokalitetstjenester fra i Uber-appen. Du kan stadig bruge appen, men du skal angive dit afhentnings- og afleveringssted manuelt. Placeringsoplysninger indsamles fra chaufføren under din tur og knyttes til din konto, også selv om du har deaktiveret lokalitetstjenester for appen.
  • Omtrentlig placering: Denne mulighed deaktiverer nøjagtige lokalitetstjenester i Uber-appen. Når denne mulighed er valgt, kan du stadig bruge appen, men du skal angive dit afhentnings- og afleveringssted manuelt. Omtrentlig placering indsamles fra chaufføren under din tur og knyttes til din konto, også selv om du har deaktiveret nøjagtig placering for din app.

Du kan altid redigere dine placeringsindstillinger i din enheds placeringsindstillinger for Uber-appen.

Deling med byer og myndigheder

I nogle tilfælde er vi underlagt krav om at dele oplysninger om ture, der er taget gennem vores tjeneste, med byer, myndigheder og lokale transportmyndigheder.

For at leve op til disse krav indsamler vi data om geoplacering og tidsstempel fra køretøjer på vores platform. Disse data giver bymyndigheder oplysninger om, hvor hver tur starter og stopper, samt turens rute. Ingen af de bestillingsdata, vi oplyser til myndighederne, indsamles fra din personlige mobilenhed, og de kan ikke identificere dig direkte, men dataene kan dog med en vis indsats bruges til at identificere dig. I sådanne tilfælde giver vi dig besked inden turen.

Der er særlige omstændigheder, hvor Uber kan indsamle placering i baggrunden for en hvilken som helst passager, som bruger indstillingen "Mens appen bruges". Eksempelvis for at forhindre svindel eller for at reagere på sikkerhedstrusler. I sådanne tilfælde vises en meddelelse.

Vi behandler dine placeringsoplysninger i overensstemmelse med vores Meddelelse om beskyttelse af personlige oplysninger.