Brug af hovednøgler til at logge på

Hovednøgler er designet til at erstatte traditionelle adgangskoder og kan bruges til at logge på din Uber-konto. De er en valgfri godkendelsesmetode, der er beregnet til at give en sikker login-oplevelse ved hjælp af ende-til-ende-kryptering. Disse fordele omfatter:

• Nemmere adgang til din konto uden at skulle huske eller indtaste en adgangskode.
  • Forbedret sikkerhed, da hovednøgler er beskyttet af godkendelsesmetoderne på din enhed såsom fingeraftryk, ansigtsgenkendelse, enhedens pinkode eller fysiske nøgler.
  • Strømlinet login med mulighed for at synkronisere hovednøgler på tværs af enheder, hvor der er logget på med den samme adgangskodeadministrator.
  • Øget beskyttelse mod phishing-svindel og uautoriseret adgang forårsaget af adgangskodetyveri.

Få mere at vide om hovednøgler på Android og iOS.

Opsætning af en hovednøgle

For at bruge hovednøgler skal du sikre dig, at din platform og enhed understøtter denne funktion, og at du bruger den seneste version af Uber-appen. Hvis du bruger en:

• Apple-enhed, skal du sikre dig, at din enheds indstilling for adgangskodedeling er slået til, før du gennemgår nedenstående trin.
  • Android-enhed, skal du sikre dig, at du bruger din tiltænkte Google-konto til problemfri synkronisering på tværs af enheder. Du kan få mere at vide om administration af hovednøgler i Chrome her.

Mens du er logget på Uber-appen

1. Gå til Konto > Administrer Uber-konto > Sikkerhed > Hovednøgler.
  2. Vælg Opret en hovednøgle.
  3. Følg vejledningen for at oprette en hovednøgle.

Når hovednøglen er oprettet, føjes den til afsnittet Hovednøgler i din Uber-app.

Mens du er logget af Uber-appen

Sørg for, at din enheds indstilling for adgangskodedeling er slået til, før du gennemgår disse trin:

1. Åbn din Uber-app, og gå til tilmeldings- og loginsiden.
  2. Vælg hovednøgleikonet (nøglen ved siden af en person).
  3. Fortsæt med at tilmelde dig eller logge på Uber-appen.
  4. Vælg Opret hovednøgle.
  5. Følg instruktionerne for at oprette en hovednøgle.

Når hovednøglen er oprettet, føjes den til afsnittet med hovednøgler i sikkerhedsindstillingerne for konti på din enhed.

Brug af en hovednøgle

For at logge på din Uber-konto med en hovednøgle skal du gøre et af følgende:

• Vælg hovednøgleikonet (nøglen ved siden af en person) i mobil-/e-mail-feltet, vælg den gemte hovednøgle, du vil bruge, og følg vejledningen for at logge på.
  • Brug en hovednøgle fra en anden enhed ved at følge instruktionerne på skærmen for at få vist en QR-kode, og scan den derefter med den mobilenhed, hvor din hovednøgle er gemt.

Sådan fjerner du en hovednøgle

Fra Uber-appen

1. Gå til Konto > Administrer Uber-konto > Sikkerhed > Hovednøgler.
  2. Under Hovednøgler skal du vælge papirkurvsikonet ud for den hovednøgle, du vil fjerne.
  3. Vælg Fjern for at fjerne hovednøglen.

Hvis du fjerner en hovednøgle i Uber-appen, betyder det, at hovednøglen forbliver på din enhed, men at du ikke kan bruge den fjernede hovednøgle til at logge på din Uber-konto. Da hovednøglen forbliver på din enhed, bliver du stadig bedt om at logge på med hovednøgler, når du logger på Uber-appen, indtil du sletter hovednøglen på din enhed. Hvis du vil slette en hovednøgle permanent, skal du gå gennem dine enhedsindstillinger.

Fra din enhed

Nedenfor kan du se, hvordan du sletter hovednøgler fra din enhed: