Ostostilastojen ymmärtäminen

Menestyvän Shopin edistäminen & Toimituspalveluiden avulla asiakkaat voivat tarkastella suoritustietojaan Driver-sovelluksessa siirtymällä osoitteeseen Profiilikeskus > Ostosmatkat. Täältä näet 25 edellisen ostoksen löytymis- ja korvausprosenttisi & Tee matkoja kolmen edellisen kuukauden ajalta.

Löytymisaste

Tämä prosenttiosuus kertoo, kuinka usein löysit juuri kuluttajan pyytämät tuotteet. Se lasketaan seuraavasti:

(Löydettyjen alkuperäisten tuotteiden kokonaismäärä ÷ pyydettyjen tuotteiden kokonaismäärä) x 100

Miksi löytymisprosentti on tärkeä?

Kaikkien pyydettyjen tuotteiden löytäminen on avainasemassa erinomaisen kokemuksen tarjoamisessa. Jos kuluttaja esimerkiksi tilaa erikoisaterian ainesosia, yhdenkin tuotteen puuttuminen voi pilata hänen suunnitelmansa.

Korvausaste

Tämä prosenttiosuus kertoo, kuinka usein olet löytänyt sopivia korvaavia tuotteita varastosta loppuneille tuotteille perustuen kuluttajien mieltymyksiin, jotka on merkitty Best Match- tai Tietty tuote ‑merkinnällä. Se lasketaan seuraavasti:

(Sopivien korvaavien tuotteiden kokonaismäärä ÷ loppuneiden tuotteiden kokonaismäärä) x 100

Kuluttajan hylkäämiä tai hyvitettyjä tuotteita ei lasketa korvaaville tuotteille, ellet ole valinnut tuotetta sovelluksen tarjoamista korvausehdotuksista.

Miksi korvausprosenttilla on merkitystä?

Laadukkaiden korvaavien tuotteiden valitseminen varastosta loppuneille tuotteille osoittaa, että kiinnitetään huomiota yksityiskohtiin, mitä kuluttajat arvostavat suuresti. Suosittelemme, että tarkistat aina mahdolliset korvaavat tuotteet, kun kuluttaja valitsee ”Parhaan vastaavuuden” tai ”Yksittäisen tuotteen”.

Jos esimerkiksi löydät 17 tuotetta 20 pyydetystä tuotteesta ja vaihdat kaikki kolme tuotetta, jotka eivät ole käytettävissä, löytymisprosenttisi on 85 % ja korvausprosenttisi 100 %.

Mittareiden laskennassa käytettävät tekijät

• Mittarit lasketaan, kun vähintään 10 ostosta on tehty & Toimita matkoja
  • Laskelmat perustuvat 25 edelliseen ostokseen & Tee matkoja kolmen viimeisen kuukauden aikana
  • Jos tilaus perutaan sen jälkeen, kun olet tehnyt ostoksia, se lasketaan edelleen mittareihin
  • Mittarissa huomioidaan tuotteet, ei yksiköt, koska ne kuvaavat paremmin työtäsi (esim. neljä banaania ja kolme omenaa lasketaan kahdeksi tuotteeksi)
  • Korvausprosentissa huomioidaan vain tuotteet, joiden kuluttajien mieltymysten kohdalla on merkintä "Paras vastaavuus" tai "Tietty tuote"
  • Jos valitsit sovelluksen ehdottaman korvaavan tuotteen ja kuluttaja hylkää sen, se katsotaan silti kelvolliseksi korvaavaksi
  • Laskelmissa ei oteta huomioon mahdollisia poikkeavuuksia, jotka johtuvat kuluttajan vilpillisistä toimista

Voimmeko auttaa jossakin muussa asiassa?