Avustajaeläinkäytäntö

Osavaltion ja liittovaltion lait edellyttävät, että Uber Driver ‑sovellusta käyttävät kuljettajat eivät kieltäydy ottamasta matkustajia kyytiin avustajaeläimen takia tai muulla tavoin syrji avustajaeläinten kanssa liikkuvia matkustajia. Kuten Uberin syrjimättömyyskäytännössä on määritetty, tätä oikeudellista velvoitetta rikkomalla syrjintään syyllistyvät kuljettajat menettävät oikeutensa käyttää Driver-sovellusta.

Mikä on avustajaeläin?

Avustajaeläin on eläin, joka on koulutettu työskentelemään tai suorittamaan tehtäviä vammaisen henkilön apuna.

Lain mukaan kuljettaja voi esittää vain kaksi kysymystä vahvistaakseen, että matkustajan mukana oleva eläin on avustajaeläin:

• Tarvitaanko eläintä jonkin vamman vuoksi?
  • Mitä työtä tai millaisia tehtäviä eläin on koulutettu suorittamaan?

Kuljettaja ei voi pyytää matkustajaa esittämään asiakirjoja, jotka todistavat, että hänen eläimensä on avustajaeläin.

Avustajaeläimellä ei tarvitse olla merkkiä, rekisteröintiä tai minkäänlaista todistetta siitä, että se on avustajaeläin.

Kuljettajien lakisääteiset velvoitteet

Kuljettajilla on lakisääteinen velvoite palvella avustajaeläimiä käyttäviä matkustajia.

Kuljettaja ei voi kieltäytyä laillisesti palvelemasta avustajaeläimiä käyttäviä matkustajia allergioiden, uskonnollisten syiden tai yleisen eläinpelon vuoksi.

Uberin kanssa tekemänsä kirjallisen teknologiapalvelusopimuksen kautta kaikille Driver-sovellusta käyttäville kuljettajapartnereille on ilmoitettu heidän lakisääteisestä velvoitteestaan palvella matkustajia, joiden mukana on avustajaeläin, ja he ovat suostuneet noudattamaan lakia. Jos kuljettaja kieltäytyy kuljettamasta matkustajaa tämän avustajaeläimen takia, kuljettaja rikkoo lakia ja Uberin kanssa tekemäänsä sopimusta.

Seuraukset siitä, että kuljettaja kieltäytyy kuljettamasta avustajaeläimen kanssa liikkuvaa matkustajaa

Kuljettajaa estetään pysyvästi käyttämästä Driver-sovellusta, jos Uber toteaa, että kuljettaja kieltäytyy tietoisesti kuljettamasta matkustajaa matkustajan avustajaeläimen takia. Uber tekee tämän päätöksen oman harkintansa mukaan tapauksen tarkistamisen jälkeen.

Jos Uber saa matkustajilta useammin kuin kerran uskottavia valituksia siitä, että tietty kuljettaja kieltäytyi kuljettamasta matkustajaa, jonka mukana on avustajaeläin, kuljettajaa estetään pysyvästi käyttämästä Driver-sovellusta kuljettajan perusteluista riippumatta.

Näin ilmoitat avustajaeläintä koskevasta valituksesta

Matkustaja voi ilmoittaa ongelmasta Uberille, jos hänellä on avustajaeläintä koskevia ongelmia, jotka liittyvät esimerkiksi matkan peruutuksiin, häirintään tai virheellisiin puhdistusmaksuihin.

Kun matkustaja on lähettänyt avustajaeläimeen liittyvän valituksen, Uberin erikoistunut tukitiimi tutkii ongelman ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin Uberin teknologiapalvelusopimuksen ja tämän avustajaeläinkäytännön mukaisesti. Uberin erikoistunut tukitiimi pyrkii tämän jälkeen kohtuullisella vaivalla ja vilpittömin mielin ilmoittamaan matkustajalle viikon kuluessa tutkimuksen tuloksista ja toteutetuista toimenpiteistä.

Voit tehdä valituksen Uberin matkustajasovelluksessa siirtymällä Haluan ilmoittaa avustajaeläimeen liittyvästä ongelmasta -näyttöön, joka on käytettävissä sekä Matkan tiedot -näytöllä että tilivalikkopainikkeen kautta.

Avustajaeläinten kanssa kulkevien matkustajien oikeudet

Matkustajilta ei voida evätä palvelua sen vuoksi, että he matkustavat avustajaeläimen kanssa. Matkustajalle hyvitetään kaikki matkan peruutusmaksut tai muut veloitetut maksut, jos kuljettajapartneri kieltäytyy ottamasta kyytiin matkustajaa avustajaeläimen takia.

Matkustajille ilmoitetaan, mihin toimenpiteisiin heidän valituksensa takia on ryhdytty, sekä siitä, onko Uber irtisanonut sopimuksensa kuljettajan kanssa.

Matkustajan tilille annetaan 25 USD:n edestä krediittejä jokaisesta tapauksesta, jossa kuljettajan sopimus Uberin kanssa päättyy sen vuoksi, että kuljettaja kieltäytyi kuljettamasta matkustajaa avustajaeläimen takia.

Cleaning fees

Riders will be refunded any cleaning fees charged for shedding by their service animals.

A rider will not be charged for the first or second reported mess involving a service animal’s bodily fluids or hair. A rider can be charged for the third reported mess involving a service animal’s bodily fluids or hair. The rider may contest that such a mess occurred by responding to the fee notification email to notify customer support. If a rider contests the cleaning fee, Uber will make a reasonable good faith effort to determine whether a mess occurred.