Näin Uber käyttää matkustajien sijaintitietoja

Kun liityt Uberiin, laitteesi pyytää lupaa jakaa sijaintitietosi. Näihin tietoihin kuuluvat Bluetoothin ja läheisten WiFi-signaalien kautta kerätyt sijaintitiedot. Jotta yhteys olisi paras mahdollinen, sovellus pyytää ottamaan sijaintipalvelut käyttöön sovellusta käytettäessä ja käyttäen tarkkaa sijaintia.

Sijaintitietojen käyttötarkoitukset:

• lähellä olevien kuljettajien löytäminen ja reittiohjeiden tarjoaminen noutopaikkaan
  • matkahistorian esittäminen kuiteissasi
  • tukipyyntöjen ymmärtäminen ja ratkaisu
  • ohjelmistovirheiden vianetsintä ja ratkaiseminen.

Sijaintiasetukset

iOS-laitteet

• Aina: Voimme kerätä sijaintitietoja milloin tahansa, vaikka et käyttäisi Uber-sovellusta aktiivisesti. Jos palvelu edellyttää Aina-sijaintiasetusta, pyydämme siihen lupaa ottaessasi palvelun käyttöön.
  • Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus näkyy näytössäsi, kyydin pyytämisen jälkeen ja matkasi aikana. Näytössä esitetään iOS-ilmoitus, kun keräämme sijaintitietoja taustalla ja olet valinnut asetuksen Sovellusta käytettäessä.
  • Ei koskaan: Tämä valinta estää sijaintipalveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Voit edelleen käyttää sovellusta, mutta sinun on lisättävä noutopaikka ja määränpää itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.
  • Tarkka sijainti: Tämä valinta estää tarkkaa sijaintia käyttävien palveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Jos asetus on pois päältä, voit edelleen käyttää sovellusta, mutta sinun on lisättävä noutopaikka ja määränpää itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana tarkkoja sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt tarkkaa sijaintia käyttävät palvelut sovelluksessasi.

Android-laitteet

• Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus näkyy näytössäsi, kyydin pyytämisen jälkeen ja matkasi aikana. Näytössä esitetään ilmoitus, kun keräämme sijaintitietoja taustalla ja olet valinnut asetuksen Sovellusta käytettäessä.
  • Vain tällä kertaa: Tämä vaihtoehto ottaa Uber-sovelluksen sijaintipalvelut käyttöön vain kerran. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinulta kysytään sijainnin käyttöoikeudet uudelleen, kun käytät Uber-sovellusta seuraavan kerran.
  • Älä salli: Tämä valinta estää sijaintipalveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Voit edelleen käyttää sovellusta, mutta sinun on lisättävä noutopaikka ja määränpää itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.
  • Arvioitu sijainti: Tämä valinta estää tarkkaa sijaintia käyttävien palveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Kun asetus on valittu, voit edelleen käyttää sovellusta, mutta sinun on lisättävä noutopaikka ja määränpää itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana arvioituja sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt tarkkaa sijaintia käyttävät palvelut sovelluksessasi.

Voit hallinnoida sijaintiasetuksia milloin tahansa laitteesi Uber-sovelluksen sijaintiasetuksissa.

Tietojen jakaminen kaupungeille ja viranomaisille

Joissakin tapauksissa meidän täytyy jakaa tietoa palvelullamme tehdyistä tilauksista kaupungeille, viranomaisille ja paikallisille liikenneviranomaisille.

Keräämme ajoneuvojen paikka- ja aikaleimatietoja alustamme kautta määräysten noudattamiseksi. Tietojen avulla nähdään tilausten reitit, pysähdykset ja lähtöpaikat. Mitään kaupungeille antamiamme tilaustietoja ei kerätä omalta mobiililaitteeltasi, eikä tietojen avulla voi tunnistaa suoraan yksittäisiä henkilöitä. Tiedot voidaan kuitenkin mahdollisesti yhdistää sinuun muilla tavoin. Tällaisissa tapauksissa ilmoitamme asiasta sinulle ennen matkaa.

Kun asetuksena on Sovellusta käytettäessä, Uber voi kerätä taustalla käyttäjän sijaintitietoja erityistilanteissa, kuten petosten estämistä ja turvallisuusongelmien käsittelyä varten. Tällöin näyttöön tulee ilmoitus asiasta.

Käsittelemme sijaintitietojasi käyttäjän tietosuojailmoituksemme mukaisesti.