Näin Uber käyttää matkustajien sijaintitietoja (Android)

Kyydit

Uber hyödyntää laitteesi sijaintipalveluja, sillä haluamme helpottaa turvallisen ja luotettavan kyydin saamista aina tarvittaessa. Sijaintitietojen avulla parannamme muun muassa noutojen, navigoinnin, asiakastuen ja muiden palveluidemme laatua.

Jos käytät Android-laitetta ja olet sallinut sijaintitietojen keräämisen, voimme kerätä sijaintitietojasi Uber-sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Sijaintitietoja kerätään myös, kun sovellus ei ole näkyvissä näytöllä.

Jos estät sijaintitietojen keräämisen, voit edelleen käyttää Uber-sovellusta, mutta sinun on kirjoitettava noutopaikka ja määränpää itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omasta laitteestasi seuraavasti:
1. Avaa laitteestasi Asetukset
2. Mene kohtaan, jossa voit määrittää sijaintipalveluiden käyttöluvat Uberille
3. Ota sijainnin paikannus käyttöön tai pois käytöstä

Polkupyörät ja potkulaudat

Uber käyttää laitteesi sijaintipalveluja, jotta saisit polkupyörän tai potkulaudan helpommin. Sijaintitiedot ovat tärkeitä turvallisuutesi takaamisen ja asiakastuen tarjoamisen kannalta kyydin aikana ja sen jälkeen.

Jos käytät Android-laitetta, sijainnin paikannuksen tulisi olla käytössä.

– Käytössä: Voimme kerätä sijaintitietojasi sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Sijaintitietoja kerätään myös, kun sovellus ei ole näkyvissä näytöllä.

Sijaintitietoja kerätään myös ajoneuvosta resurssiemme suojaamiseksi, turvallisuutesi takaamiseksi, asiakastuen tarjoamiseksi sekä paikallisten määräyksien noudattamiseksi, vaikka et käyttäisi sovellusta tai se olisi auki laitteesi taustalla.

– Pois käytöstä: Tämä valinta ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä sovelluksessa ja estää polkupyörien ja potkulautojen käyttämisen. Sijaintipalveluiden tulee olla käytössä, jotta voit käyttää polkupyöriä ja potkulautoja.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omasta laitteestasi seuraavasti:
1. Avaa laitteestasi Asetukset
2. Mene kohtaan, jossa voit määrittää sijaintipalveluiden käyttöluvat Uberille
3. Ota sijainnin paikannus käyttöön tai pois käytöstä

Tietojen jakaminen kaupungeille ja viranomaisille

Joissakin tapauksissa meidän tulee jakaa tietoa palvelullamme tehdyistä matkoista kaupungeille, viranomaisille ja paikallisille liikenneviranomaisille.

Keräämme paikkatietoja ja aikaleimatietoja laitteista, polkupyöristä ja potkulaudoista alustallamme noudattaaksemme määräyksiä.

Tietojen avulla nähdään matkojen reitit sekä mistä matkat ovat alkaneet ja mihin ne ovat päättyneet. Mitään kaupungeille antamiamme matkatietoja ei kerätä omasta mobiililaitteestasi, eikä tietojen avulla voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä.

Käsittelemme sijaintitietojasi tietosuojakäytäntömme mukaisesti.