Näin Uber käyttää matkustajien sijaintitietoja (iOS)

Kyydit

Uber hyödyntää laitteesi sijaintipalveluja, sillä haluamme helpottaa turvallisen ja luotettavan kyydin saamista aina tarvittaessa. Sijaintitietojen avulla parannamme muun muassa noutojen, navigoinnin, asiakastuen ja muiden palveluidemme laatua.

Jos käytät iOS-laitetta, valittavana on kolme sijaintiasetusta:

– Aina: Voimme kerätä sijaintitietojasi Uber-sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Tämä koskee myös tilanteita, jolloin sovellus on auki taustalla.

– Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus on auki näytöllä. Pyydämme sinulta lupaa, jos ominaisuuden on käytettävä sijaintiasi taustalla. Näytölle tulee ilmoitus, kun keräämme taustalla sijaintitietoja ja olet valinnut asetukseksi Sovellusta käytettäessä.

– Ei koskaan: Tämä valinta estää sijaintipalveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Voit edelleen käyttää sovellusta, mutta noutopaikka ja määränpää on kirjoitettava itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omalta laitteeltasi seuraavasti:
1. Avaa laitteeltasi Asetukset.
2. Napauta ensin Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut.
3. Napauta Uber.
4. Valitse Aina, Sovellusta käytettäessä tai Ei koskaan.

Pyörät ja potkulaudat

Uber käyttää laitteesi sijaintipalveluja, jotta voisit saada pyörän tai potkulaudan helpommin. Sijaintitiedot ovat tärkeitä turvallisuutesi takaamisen ja asiakastuen tarjoamisen kannalta matkan aikana ja sen jälkeen.

Jos käytät iOS-laitetta, valittavana on kolme sijaintiasetusta:

– Aina: Voimme kerätä sijaintitietojasi sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Tämä koskee myös tilanteita, jolloin sovellus on auki taustalla.

– Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus on auki näytöllä. Pyydämme sinulta lupaa, jos ominaisuuden on käytettävä sijaintiasi taustalla. Näytölle tulee aina ilmoitus, kun keräämme taustalla sijaintitietoja ja olet valinnut asetukseksi Sovellusta käytettäessä.

– Ei koskaan: Tämä valinta ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä sovelluksessa ja estää pyörien ja potkulautojen käyttämisen. Sijaintipalveluiden tulee olla käytössä, jotta voit käyttää pyöriä ja potkulautoja.

Sijaintitietoja kerätään myös ajoneuvosta resurssiemme suojaamiseksi, turvallisuutesi takaamiseksi, asiakastuen tarjoamiseksi sekä paikallisten määräyksien noudattamiseksi, vaikka et käyttäisi sovellusta tai se olisi auki laitteesi taustalla.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omalta laitteeltasi seuraavasti:
1. Siirry laitteen asetuksiin.
2. Napauta ensin Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut.
3. Napauta Jump.
4. Valitse Aina, Sovellusta käytettäessä tai Ei koskaan.

Tietojen jakaminen kaupungeille ja viranomaisille

Meidän tulee joissakin tapauksissa jakaa tietoa palvelullamme tehdyistä matkoista kaupungeille, viranomaisille ja paikallisille liikenneviranomaisille.

Keräämme paikkatietoja ja aikaleimatietoja ajoneuvoista alustallamme noudattaaksemme määräyksiä.

Tietojen avulla nähdään matkojen reitit, pysähdykset ja lähtöpaikat. Mitään kaupungeille antamiamme matkatietoja ei kerätä omasta mobiililaitteeltasi, eikä tietojen avulla voi suoraan tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Matkatiedot voidaan kuitenkin mahdollisesti yhdistää sinuun muuten. Näissä tapauksissa ilmoitamme tästä sinulle ennen matkaa.

Huomioi: Kun asetuksena on Sovellusta käytettäessä, Uber voi kerätä taustalla matkustajan sijaintitietoja tietyissä tilanteissa, kuten petosten estämiseksi ja turvallisuusongelmiin vastaamiseksi. Tällöin näytölle tulee ilmoitus asiasta.

Käsittelemme sijaintitietojasi käyttäjän tietosuojailmoituksemme mukaisesti.