Näin Uber käyttää matkustajien sijaintitietoja (iOS)

Kyydit

Uber hyödyntää laitteesi sijaintipalveluja, sillä haluamme helpottaa turvallisen ja luotettavan kyydin saamista aina tarvittaessa. Sijaintitietojen avulla parannamme muun muassa noutojen, navigoinnin, asiakastuen ja muiden palveluidemme laatua.

Jos käytät iOS-laitetta, valittavana on kolme sijaintiasetusta:

– Aina: Voimme kerätä sijaintitietojasi Uber-sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Tämä koskee myös tilanteita, jolloin sovellus on auki taustalla.

– Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus on auki näytöllä. Pyydämme sinulta lupaa, jos ominaisuuden on käytettävä sijaintiasi taustalla. Näytölle tulee ilmoitus, kun keräämme taustalla sijaintitietoja ja olet valinnut asetukseksi Sovellusta käytettäessä.

– Ei koskaan: Tämä valinta estää sijaintipalveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Voit edelleen käyttää sovellusta, mutta noutopaikka ja määränpää on kirjoitettava itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omasta laitteestasi seuraavasti:
1. Avaa laitteestasi Asetukset
2. Napauta ensin Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut
3. Napauta Uber
4. Valitse Aina, Sovellusta käytettäessä tai Ei koskaan

Polkupyörät ja potkulaudat

Uber käyttää laitteesi sijaintipalveluja, jotta saisit polkupyörän tai potkulaudan helpommin. Sijaintitiedot ovat tärkeitä turvallisuutesi takaamisen ja asiakastuen tarjoamisen kannalta kyydin aikana ja sen jälkeen.

Jos käytät iOS-laitetta, valittavana on kolme sijaintiasetusta:

– Aina: Voimme kerätä sijaintitietojasi sovelluksen avaamisesta matkan päättymiseen tai perumiseen asti. Tämä koskee myös tilanteita, jolloin sovellus on auki taustalla.

– Sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus on auki näytöllä. Pyydämme sinulta lupaa, jos ominaisuuden on käytettävä sijaintiasi taustalla. Näytölle tulee aina ilmoitus, kun keräämme taustalla sijaintitietoja ja olet valinnut asetukseksi Sovellusta käytettäessä.

– Ei koskaan: Tämä valinta ottaa sijaintipalvelut pois käytöstä sovelluksessa ja estää polkupyörien ja potkulautojen käyttämisen. Sijaintipalveluiden tulee olla käytössä, jotta voit käyttää polkupyöriä ja potkulautoja.

Sijaintitietoja kerätään myös ajoneuvosta resurssiemme suojaamiseksi, turvallisuutesi takaamiseksi, asiakastuen tarjoamiseksi sekä paikallisten määräyksien noudattamiseksi, vaikka et käyttäisi sovellusta tai se olisi auki laitteesi taustalla.

Voit muuttaa sijaintiasetuksia omasta laitteestasi seuraavasti:
1. Mene laitteen asetuksiin
2. Napauta ensin Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut
3. Napauta Jump
4. Valitse Aina, Sovellusta käytettäessä tai Ei koskaan

Tietojen jakaminen kaupungeille ja viranomaisille

Joissakin tapauksissa meidän tulee jakaa tietoa palvelullamme tehdyistä matkoista kaupungeille, viranomaisille ja paikallisille liikenneviranomaisille.

Keräämme paikkatietoja ja aikaleimatietoja ajoneuvoista alustallamme noudattaaksemme määräyksiä.

Tietojen avulla nähdään matkojen reitit sekä mistä matkat ovat alkaneet ja mihin ne ovat päättyneet. Mitään kaupungeille antamiamme matkatietoja ei kerätä omasta mobiililaitteestasi, eikä tietojen avulla voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä. Matkatiedot voidaan kuitenkin mahdollisesti tarvittaessa yhdistää sinuun. Näissä tapauksissa ilmoitamme tästä sinulle ennen matkaa.

Huomioi: Kun asetuksena on Sovellusta käytettäessä, Uber voi kerätä taustalla matkustajan sijaintitietoja tietyissä tilanteissa, kuten petoksen estämiseksi ja turvallisuusongelmiin vastaamiseksi. Tällöin näytölle tulee ilmoitus asiasta.

Käsittelemme sijaintitietojasi käyttäjän tietosuojakäytännön mukaisesti.