Näin Uber käyttää matkustajien sijaintitietoja (Android)

Kun liityt Uberiin, laitteesi pyytää lupaa jakaa sijaintitietosi. Näihin tietoihin kuuluvat bluetoothin ja läheisten wifi-signaalien kautta kerätyt sijaintitiedot. Jotta yhteys olisi paras mahdollinen, sovellus pyytää oletusarvoisesti ottamaan sijaintipalvelut käyttöön vaihtoehdolla "Salli vain sovellusta käytettäessä". Käytämme sijaintitietoja löytääksemme lähellä olevat kuljettajat ja auttaaksemme heitä suunnistamaan noutopaikkaan. Lisäksi käytämme niitä matkahistorian näyttämiseen kuiteissasi, tukipyyntöihin liittyvien yhteydenottojen ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen sekä ohjelmistovikojen etsintään ja ratkaisemiseen.

Jos käytät Android-laitetta, valittavana on kolme sijaintiasetusta:

• Salli koko ajan: Voimme kerätä sijaintitietoja milloin tahansa, vaikka et käyttäisi Uber-sovellusta aktiivisesti. Jos palvelu tarvitsee Salli koko ajan -sijaintiasetuksen, pyydämme siihen sinulta luvan, kun otat palvelun käyttöön.
  • Salli vain sovellusta käytettäessä: Voimme kerätä sijaintitietoja, kun sovellus näkyy näytölläsi, kun olet pyytänyt kyydin, sekä matkasi aikana. Android-laitteesi ilmoituspaneeliin tulee näkyviin pysyvä ilmoitus silloin kun keräämme taustalla sijaintitietoja ja olet valinnut asetukseksi Sovellusta käytettäessä.
  • Hylkää: Tämä valinta estää sijaintipalveluiden käytön Uber-sovelluksessa. Voit edelleen käyttää sovellusta, mutta noutopaikka ja määränpää on kirjoitettava itse. Kuljettajalta kerätään matkan aikana sijaintitietoja, jotka liitetään tiliisi, vaikka olisit estänyt sijaintipalvelut sovelluksessasi.

Voit aina hallinnoida sijaintiasetuksiasi laitteesi sijaintiasetuksissa.

Tietojen jakaminen kaupungeille ja viranomaisille

Joissakin tapauksissa meidän tulee jakaa tietoa palvelullamme tehdyistä matkoista kaupungeille, viranomaisille ja paikallisille liikenneviranomaisille.

Keräämme paikkatietoja ja aikaleimatietoja laitteista, polkupyöristä ja potkulaudoista alustallamme noudattaaksemme määräyksiä.

Tietojen avulla kaupungit saavat tietoja matkojen reiteistä sekä siitä, mistä matkat ovat alkaneet ja mihin ne ovat päättyneet. Mitään kaupungeille antamiamme matkatietoja ei kerätä omasta mobiililaitteestasi, eikä tietojen avulla voi tunnistaa yksittäisiä henkilöitä.

Käsittelemme sijaintitietojasi tietosuojailmoituksemme mukaisesti.