Mainosten yleiskatsaus ja asetukset

Saatat nähdä mainoksia, kun käytät Uber-sovellusta, esimerkiksi matkapyynnön jälkeen tai kun harkitset seuraavaa toimitusta. Uber näyttää mainoksia myös muilla kuin Uberin sivustoilla, sovelluksissa ja alustoilla joko itselleen tai mainosasiakkailleen. Haluamme, että mainokset ovat sinusta hyödyllisiä, mielenkiintoisia ja osuvia ja että löydät niiden avulla kiinnostuksenkohteisiisi sopivia kauppoja ja tuotemerkkejä. Lisäksi meistä on tärkeää, että voit vaikuttaa siihen, millaisia mainoksia näet ja miten käytämme tietojasi.

Jotta ymmärtäisit mainoskäytäntömme, tällä sivulla selitetään, millaisia erityyppisiä mainoksia saatat nähdä käyttäessäsi Uberin sovelluksia ja miten voit hallita mainoskokemustasi tietosuojakeskuksemme

asetuksista.

Mainostyypit

Uber tarjoaa erilaisia mainoskokemuksia sovelluksen sisäisistä mainoksista matkan aikana Uber Eats ‑syötteen sponsoroituihin ilmoituksiin. Räätälöimme nämä mainokset tilitietojesi, nykyisen Uber-toimintasi ja/tai aiempien matkojen ja tilausten tietojen perusteella. Seuraavassa esittelemme tarjoamamme erityyppiset mainokset ja tiedot, joita käytämme mainosten personointiin.

Matka- ja kassamainokset

Saatat nähdä mainoksia Uber-sovelluksessa, kun olet pyytänyt kyydin tai tehnyt tilauksen Uber Eatsissa, odottaessasi Uber Eats ‑tilaustasi tai ollessasi matkalla määränpäähäsi. Kun valitset nämä mainokset, voit saada Uber Eats ‑tarjouksia kauppiaille sovelluksessa tai mainostajan verkkosivustoilla.

Haluamme, että nämä mainokset ovat sinulle osuvia, joten voimme muokata niitä muun muassa seuraavien tietojen perusteella:

• Kellonaika (esim. aamiaismainokset varhaisen aamun kyydin aikana)
  • Nykyinen tilauksesi tai matkan määränpää (esim. matkamainokset, kun olet matkalla lentoasemalle)
  • Kiinnostuksen kohteesi matka-, tilaus- tai hakuhistoriasi perusteella (esim. paikallisten supermarkettien alennukset)
  • Sukupuolesi, jonka saatamme päätellä etunimesi perusteella (muokattava sovelluksen kohdassa Tili). > Asetukset > Tietosuoja > Sukupuoliasetukset)
    • Jos poistat mainosten personoinnin käytöstä mutta et poista sukupuolitietojasi, pääteltyä sukupuolta voidaan silti käyttää turvallisuusominaisuuksiin

Voit poistaa mainosten personoinnin käytöstä matkasi, tilauksesi, hakuhistoriasi ja sukupuolesi perusteella Tietosuojakeskus. Kieltäytyminen tarkoittaa, että mainokset perustuvat vain arvioituun sijaintiisi, kellonaikaan ja tämänhetkisiin matka- tai tilaustietoihisi.

Emme salli mainoksia, jotka perustuvat arkaluonteisiin tietoihin, kuten lääketieteellisiin laitoksiin liittyviin matkoihin tai hakuihin. Saat lisätietoja tutustumalla globaalin mainonnan kohdentamiskäytäntöömme.

Sponsoroidut sijoittelut, ilmoitukset ja viestit

Saatat nähdä sponsoroituja ilmoituksia, tuotteita ja hakutuloksia kaupoille, jotka ovat saatavilla Uber Eatsissa tai Postmatesissa. Ne voidaan tunnistaa Sponsored- tai Mainos-tunnisteen avulla, ja ne maksaa asianomainen kauppa (sponsoroidut ilmoitukset) tai brändin omistaja (sponsoroidut tuotteet). Voimme mukauttaa näitä sponsoroituja ilmoituksia, tuotteita ja hakutuloksia tilaus- ja hakuhistoriasi perusteella. Näytämme myös sponsoroidut ilmoitukset ja tuotteet nykyisen matkasi tai tilauksesi tietojen, likimääräisen sijainnin ja kellonajan perusteella, jotta et näe niitä kaupoille, jotka ovat suljettuja tai jotka eivät ole saatavilla alueellasi.

Voit estää sponsoroitujen listausten, tuotteiden ja hakutulosten personoinnin tilaus- ja hakuhistoriasi perusteella Tietosuojakeskus. Jos kieltäydyt, näkemäsi sponsoroidut ilmoitukset, tuotteet ja hakutulokset perustuvat vain likimääräiseen sijaintiisi, kellonaikaan ja tämänhetkisiin matka- tai tilaustietoihisi.

Auton tablettimainokset

Saatat nähdä mainoksia kuljettajan autossa olevalla tabletilla. Näitä mainoksia voidaan mukauttaa käyttämällä tietoja, kuten käyttäjäprofiiliasi, matka- tai tilaushistoriaasi ja Uber-hakuhistoriaasi, jotta niistä tulee osuvampia ja hyödyllisempiä. Voit kieltää mainosten personoinnin matka-, tilaus- ja hakuhistoriasi sekä sukupuolesi perusteella Tietosuojakeskus. Jos poistat ilmoituksen käytöstä, näet edelleen mainoksia, mutta ne perustuvat vain likimääräiseen sijaintiisi, kellonaikaan ja tämänhetkisiin matka- tai tilaustietoihisi.

Löydät lisätietoja Uberin tietojen jakamiskäytännöistä Uberin tietosuojailmoituksesta.

Mainokset ja Applen Tracking Transparency -ominaisuus (ATT)

Uber pyytää Applen App Tracking Transparency ‑kehyksen avulla iOS-käyttäjiltä lupaa seurata heitä muiden yritysten omistamissa sovelluksissa ja verkkosivustoilla kohdennettua mainontaa varten. Uberin avulla iOS- ja Android-käyttäjät voivat myös hallita tietoja Uberin tietojen jakamisasetuksen kautta Tietosuojakeskus jaetaanko heidän tietojaan mainospartnereille, mittauskumppaneille ja julkaisijoille, jotta voimme tarjota käyttäjillemme mukautettuja mainoksia ja mitata heidän tehokkuuttaan.