Počevši od svibnja 2018. aplikacija Uber više neće podržavati povezivanje kontakata s tvog telefona s tvojim računom. Radi se o opciji koja je aplikaciji Uber omogućivala slanje personaliziranih poruka (primjerice, predlagala ti je kojim prijateljima trebaš poslati pozivnicu za registraciju). Kontakti s tvog telefona više se neće sinkronizirati s Uberovim poslužiteljima, a svi prethodno sinkronizirani podaci o kontaktima će se izbrisati.
Aplikacija će i dalje tražiti dopuštenje za pristup kontaktima ako se u aplikaciji koristiš značajkama u kojima se prikazuje tvoj imenik, primjerice za sljedeće značajke:
Uber će i dalje pohranjivati podatke o određenim kontaktima koje odabereš kad se koristiš tim značajkama, primjerice o prijateljima s kojima podijeliš trošak vožnje.
To web-mjesto upotrebljava kolačiće trećih strana kako bi ti prikazalo relevantne oglase i omogućilo prilagodbu pamteći tvoju lokaciju. Te kolačiće možeš isključiti odabirom gumba „Isključi” u nastavku. Ako imaš Uber račun, možeš odustati od „prodaje” ili „dijeljenja” svojih podataka ovdje.