Samlet fakturering

Med samlet fakturering får organisasjoner en månedlig samlet faktura som inneholder alle belastninger knyttet til Uber-turer og Uber Eats-bestillinger (avhengig av hvilken funksjon som er aktivert for regionen) i løpet av den måneden.

Denne funksjonen er bare tilgjengelig for organisasjoner som har aktivert månedlig fakturering.

Denne fakturaen viser bare belastninger for Uber-turer eller Uber Eats-bestillinger, avhengig av hva som er aktuelt, og ikke for andre programmer aktivert av organisasjonen. Se den regionspesifikke informasjonen nedenfor for mer informasjon.

Se på månedlige oversikter som kan lastes ned direkte fra kontrollpanelet for et sammendrag av alle aktive programmer i kontoen. Hvis du vil foreta betalinger, kan du se månedlige oversikter, som kan lastes ned fra kontrollpanelet.

Aktiver samlet fakturering

Ta kontakt med kontoansvarlig for å aktivere samlefakturaer. Funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig for kontoer med en kontoansvarlig tildelt.

Deaktivering av samlet fakturering

Hvis du vil deaktivere samlet fakturering, må du kontakte brukerstøtten.

Tilgang til fakturaer

Når dette er aktivert, sendes samlefakturaer for forrige måned til mottakere av oversikter oppført på bedriftskontoen i løpet av de første fem virkedagene i måneden. E-posten inneholder en link til nedlasting av fakturaen. Denne utløper etter 30 dager.

Hvis du vil laste ned fakturaer for en tidligere måned, går du til faktureringssiden i administratorpanelet.

Oppdater skatteinformasjonen

Slik oppdaterer du skatteinformasjonen:

1. Logg deg på business.uber.com.
  2. Gå til profilikonet øverst til høyre på skjermen.
  3. Velg konto.

Herfra kan administratorer oppdatere * Firmanavn * Faktureringsadresse * Skatte-ID

Opplysningene må oppdateres innen den 25. i den gjeldende måneden, slik at de vises på fakturaen for den kommende måneden.

Samlede fakturaer for Uber Eats

Samlede fakturaer for Uber Eats er tilgjengelig i Spania, Frankrike og Tyskland. Samlet fakturering kan aktiveres på produktnivå. Hvis en organisasjon har samlet fakturering aktivert for Uber Eats, viser fakturaer kun belastninger for Uber Eats for bedrifter-bestillinger, og ikke for andre produkter eller programmer som er aktivert av organisasjonen.

Når samlet fakturering er aktivert for en organisasjon, blir det ikke generert individuelle fakturaer på bestillingsnivå for Uber-gebyrer for innenlandsbestillinger. Dette påvirker ikke fakturaer på forretningsnivå eller fakturaer for internasjonale bestillinger.

Organisasjoner i Spania, Frankrike og Tyskland kan laste ned skattefaktura og handelsfaktura.

Skattefaktura: Den øverste delen Uber Eats-gebyrer, grupperer Ubers servicegebyr for innenlandsbestillinger og tilsvarende mva.-beløp. Du kan henvise til denne delen hvis du gjør krav på mva.-kreditt (hvis aktuelt).

Forretningsfaktura inkluderer:

• Belastninger for innenlandske forretninger
  • Uber-kampanjer
  • Tips til bud
  • Uber-belastninger og forretningsbelastninger for internasjonale bestillinger

Administratoren skal kontakte brukerstøtten for å deaktivere samlet fakturering. Når den er deaktivert, gjenopptas individuelle fakturaer på bestillingsnivå for turene/bestillingene.

Samlede fakturaer for reiser

Samlet fakturering kan aktiveres på produktnivå. Hvis en organisasjon kun har samlet fakturering aktivert for turer, viser fakturaer belastninger kun for Uber-turer, og ikke for andre produkter eller programmer som er aktivert av organisasjonen. Avgiftsreglene varierer fra region til region. Se detaljer på regionalt nivå nedenfor.

Spania

Organisasjoner i Spania kan laste ned skattefakturaer og tilleggsdokumenter som inneholder informasjon om reiser med privat leie av kjøretøy innenlands (PHV).

Skattefaktura utstedt på vegne av forretningen, inkluderer følgende gebyrer for innenlandsturer med PHV:

• Samlede transportkostnader og bompengekostnader i løpet av faktureringssyklusen
  • Administrasjonsgebyr beregnet på totalbeløpet for PHV-turer for forrige måned
  • Bompenger
  • Tilsvarende mva.-beløp – vær oppmerksom på dette når du gjør krav på mva.-kreditt

Tilleggsdokumenter (ikke en skattefaktura) inkluderer alle andre belastninger uten skattemessige fordeler, slik som:

• Taxiturer innenlands
  • Utenlandsreiser
  • Kampanjer og justeringer
  • Fradrag for betalinger fra ansatte eller gjester
  • Tips

Administrasjonsgebyr er 1 % av totalbeløpet for turer med PHV innenlands, samlet inn av tredjeparten (én forretning) som leverer den individuelle månedlige skattefakturaen for organisasjonen. Dette gebyret blir inkludert som en egen linje på fakturaen for neste måned.

India

Organisasjoner i India kan laste ned skattefakturaer og kommersielle fakturaer.

Skattefakturaer inkluderer:

• Samlet innenlands Uber-til-passasjer-beløp og tilsvarende GST-avgiftsbeløp
  • Samlede justeringer med avgiftsbeløp
  • Samlede rabatter på Uber-gebyrer i tillegg til skattebeløp

Du kan henvise til denne delen for å gjøre krav på GST-credit, hvis aktuelt.

Kommersielle fakturaer har aggregerte beløp uten skatteinformasjon som dekker

• Innenlandsbeløp for sjåfør til passasjer (D2R), for eksempel transportkostnader, tips osv
  • Beløp for utenlandsreiser
  • Justeringer
  • Betalinger utført av gjester eller medarbeidere

Individuelle reisefakturaer

Fakturaer på turnivå utstedt av Uber til passasjerer på innenlandsturer, blir deaktivert for å tilby samlet faktura til kundene. Det er ingen endringer for fakturaer på turnivå utstedt av sjåfører eller for internasjonale turfakturaer.

KSA

Organisasjoner i KSA kan laste ned skattefakturaer og kommersielle fakturaer.

Skattefakturaer inkluderer:

• Samlet innenlands Uber-til-passasjer-beløp og tilsvarende GST-avgiftsbeløp
  • Samlede justeringer med avgiftsbeløp
  • Samlede rabatter på Uber-gebyrer i tillegg til skattebeløp

På skattefakturaen belastes alle Uber til passasjer-belastninger, i tillegg til mva.-beløp for innenlandsturer og Uber-rabatter på innenlandsturer.

Kommersielle fakturaer har aggregerte beløp for følgende belastninger

• Utenlandsreiser (inkludert avgiftsbeløp)
  • Tips
  • Betalinger utført av ansatte eller gjester
  • Justeringer (uten avgiftsbeløp som refusjoner)

Innenlandsfakturaer på turnivå blir stoppet hvis samlet fakturering er aktivert.

Individuelle reisefakturaer:

Fakturaer på turnivå utstedt av Uber til passasjerer på innenlandsturer, blir deaktivert for å tilby samlet faktura til kundene. Det er ingen endringer for fakturaer på turnivå utstedt av sjåfører eller for internasjonale turfakturaer.