Timebaserte turer – vanlige spørsmål fra sjåfører

Hva er timebaserte turer?

Timebaserte turer er et turalternativ i appen som gjør det mulig for passasjerer å be om tidsbestemte turer på minimum to timer. Dette turalternativet er bare tilgjengelig for sjåfører som kvalifiserer for Uber Black eller Premier.

Hvordan registrerer jeg meg?

Sjåfører som er kvalifisert, kan velge å motta timebaserte turer i «Innstillinger» i sjåførappen. Slik gjør du det:

1. Åpne sjåførappen og trykk på de tre vannrette linjene nederst til høyre på skjermen. Dette åpner «Turplanlegger».
  2. Trykk på «Innstillinger» nederst til venstre under «Turplanlegger».
  3. Velg «Timebaserte turforespørsler» for å slå på dette valget.

Husk: Hvis du ikke ønsker å få denne typen forespørsler, kan du trykke på turtypen. Trykk på «Tilbakestill» for å tilbakestille filtrene og motta alle turtypene du kvalifiseres for.

Hvis du ønsker å velge bort timebaserte turer for Uber Black eller Premier, kan du slå denne funksjonen av når som helst under innstillingene i sjåførappen.

Hvordan godtar jeg timebaserte turer for Uber Black eller Premier?

Forespørslene vises som «Timebasert for Uber Black» eller «Timebasert for Uber Premier» på tilbudskortet i sjåførappen. Passasjerens forespurte antall timer og maksimale kjørelengde vises nederst på tilbudskortet. Du kan kansellere uansett grunn.

Hva om en passasjer ønsker å stoppe?

Appen gjør det mulig for passasjerer å be om flere stopp og oppdatering av disse stoppene i appen under turen. Tid brukt på stopp er inkludert i varigheten av timebaserte turer for Uber Black / Premier. Før du stopper, kan det være nyttig å diskutere med passasjeren hvor lenge vedkommende forventer at ventetiden er, og hvor dere kan møtes for henting.

I hvilket område tilbys timebaserte turer for Uber Black / Premier?

Timebaserte turer er ikke tilgjengelig for turer til eller fra flyplassen, eller med destinasjoner utenfor byens tjenesteområde.

Hvor lenge varer timebaserte turer for Uber Black / Premier?

Det avtales mellom deg og passasjerene dine. Appen gjør det mulig for passasjerer å be om timebaserte turer for Uber Black eller Premier på mellom to og syv timer. Turer som varer i åtte timer, avsluttes automatisk i appen. En passasjer kan be om ekstra tid utover den opprinnelige forespørselen, og sjåføren kan velge å godta eller avslå forespørselen.

Hvor finner jeg prisinformasjon?

Sjåfører tjener et minimumsbeløp per time, etter et servicegebyr for hver time av turen. Passasjerer må be om minst to timer. Hvis turen overskrider tiden og/eller avstanden som opprinnelig ble forespurt av passasjeren og godtatt av sjåføren, tjener sjåføren følgende overskytende beløp:

• Ekstra tidsbeløp: Hvis turtiden overskrider de forespurte timene, tjener sjåfører en ekstra pris per minutt, variabel etter by, i tillegg til minsteprisen.
  • Ekstra avstandbeløp: Hvis den tilbakelagte strekningen overskrider den valgte kjørelengden, tjener sjåfører en ekstra pris per kilometer, variabel etter by, i tillegg til minsteprisen.
  • Du finner priser for ekstra tid og avstand i prisportalen i sjåførappen.

I tillegg til disse prisene blir passasjeren belastet med tilleggsgebyr og bompenger. Ventetidsgebyrer gjelder for denne turtypen. Ved timebaserte turer for Uber Black og Premier blir passasjerene belastet ventetidsgebyrer fem minutter etter at du ankommer det første hentestedet. Disse ventetidsgebyrene påløper, og du mottar et kanselleringsgebyr som aktiveres av sjåføren 15 minutter etter ankomst, hvis passasjeren ikke har kommet til det tidspunktet.

Kanselleringer

Timebaserte turer som godtas mindre enn to timer på forhånd

• Du godtar en tur på forespørsel eller en timebasert tur mindre enn to timer før det planlagte reisetidspunktet. Et kanselleringsgebyr på 10 USD påløper.

• Passasjeren kansellerer mer enn fem minutter etter at du har godtatt turen, og du er på vei til hentestedet. Et kanselleringsgebyr på 10 USD påløper.

• Passasjeren møter ikke opp på hentestedet innen 15 minutter etter at du har ankommet. Etter denne tiden betaler passasjerer et kanselleringsgebyr. Et kanselleringsgebyr på 20 USD påløper.

Timebaserte turer som godtas mer enn to timer på forhånd

• Timebaserte reservasjoner godtatt mer enn to timer i forveien er underlagt et høyere kanselleringsgebyr for passasjeren. Gebyret er tilsvarende to ganger timeprisen. Passasjeren kan kansellere kostnadsfritt opptil 60 minutter før reservasjonen, men hvis vedkommende kansellerer innen 1 time, får du en minstepris som tilsvarer to ganger timeprisen.