Hva du skal gjøre etter en bilulykke

Hvis du er involvert i en kollisjon mens du kjører med Uber: 1. Sørg for at alle involverte har det bra. Hvis det er skader eller skader, må du kontakte politi og ambulanse. Husk å lagre politirapportnummeret hvis det finnes. 2. Ta bilder av eventuelle skader til de involverte kjøretøyene, inkludert ditt eget, og få kontakt- og forsikringsinformasjonen til andre involverte sjåfører og passasjerer. Vi anbefaler også å ta bilder av ulykkesstedet hvis det er trygt å gjøre det. 3. Rapportér kollisjonen til Uber. Den enkleste måten å gjøre dette på er gjennom sjåførappen. Velg sikkerhetsverktøyet ved å trykke på det blå skjoldsymbolet nederst til venstre på kartet. Velg Rapporter en kollisjonRapporter hva som skjedde, og send inn kravet ditt. Vi tar kontakt for å bekrefte at alle har det bra, og samler inn all informasjon vi trenger. Hvis du vil snakke med det opplærte brukerstøttepersonalet vårt, velger du Sikkerhet fra Hjelp-delen i appen, og velg deretter Rapporteringslinje for sikkerhetshendelser. Du kan også sende inn en kollisjonsrapport her. Uansett hvilken vei du velger, må du fullføre denne prosessen så snart det er rimelig.

Skadestøtteteamet vårt veileder deg gjennom skadeprosessen og programstopprapporten til forsikringsleverandøren i staten din. Du trenger ikke å rapportere til det personlige forsikringsselskapet ditt, med mindre du har en relevant støtte i den personlige bilpolisen din.¹

Tredjeparter

Oppgi all relevant informasjon om en kollisjon via lenken nedenfor.

Vanlige spørsmål

Hva må kommersielt godkjente og forsikrede sjåfører gjøre?

Enkelte som kjører med Uber, har løyve og forsikring for limousin, privatsjåførtjenester, luksusbiler eller private oppdrag. Sjåfører som ønsker dekning for kollisjoner på disse turene, må kontakte sin kommersielle bilforsikring i tillegg til å rapportere kollisjonen til Uber her.

Hva dekkes hvis det er noen andre som har skyld i ulykken?

Dekningen kan variere avhengig av hvem som har skylden. Fyll ut det aktuelle skjemaet for hendelsesrapport ovenfor for å starte kravsprosessen. I løpet av denne prosessen gis en forklaring av dekningen når den sendes inn til et forsikringsselskap.

Hva er dekningen min hvis jeg er skyldig i en kollisjon mens jeg kjører med Uber?

Gå til uber.com/insurance for en oversikt over dekningen som tilbys av Ubers forsikring.

Hvis jeg kommer ut for en ulykke, dekker Ubers forsikring en leiebil for meg?

Nei, det gjør den ikke. Mens bilen din blir reparert, kan du utforske tilgjengelige leiealternativer på Uber Markedsplass for kjøretøy for å komme deg ut på veien igjen. Du får tilgang til markedsplassen for kjøretøy via kollisjonssenteret for sjåfører, som vises i sjåførappen hvis og bare hvis en sjåfør har vært i en ulykke, rapporterer det til Uber og sender hendelsen til et amerikansk forsikringsselskap.

For reparasjoner av kjøretøyet ditt gjelder forsikringen som Uber opprettholder på vegne av sjåførene, så lenge du har kasko- og kollisjonsdekning på den personlige bilforsikringen din, og så lenge du var underveis eller på en tur. Hvis det er aktuelt, går denne forsikringen til reparasjoner og utskifting av bilen opp til den faktiske kontantverdien. Du må betale en egenandel på USD 2500 før denne dekningen gjelder.²

Hvordan kan jeg finne ut mer om forsikring på Uber-plattformen?

Gå til uber.com/insurance for å få mer informasjon.

¹Prosessene som er omtalt her, gjelder ikke for kommersielt forsikrede sjåfører. Kommersielt forsikrede sjåfører skal kontakte sin kommersielle bilforsikring i tillegg til å rapportere kollisjonen til Uber her.

²Kan gjelde for skader på kjøretøyet ditt, så lenge du har en personlig forsikring som inkluderer kasko- og kollisjonsdekning for kjøretøyet, for å dekke deg når du ikke bruker sjåførappen. Omfattende dekning og kollisjonsdekning på kjøretøy som leies gjennom markedsplassen for kjøretøy, er underlagt en egenandel på 1000 USD. Hvis du kun har ansvarsforsikring for det personlige kjøretøyet ditt, er du ikke kvalifisert for betinget kasko- og kollisjonsdekning.