Slik beskytter du Uber-kontoen din

Hva er phishing?

Phishing, eller nettfisking, er forsøk på å lure deg til å oppgi kontoopplysningene dine (e-postadresse, telefonnummer og/eller passord). Et vellykket phishing-forsøk kan føre til identitetstyveri og økonomisk tap.

Du kan bli utsatt for phishing ved at du blir ringt opp uoppfordret, og personen i den andre enden ber om kontoinformasjonen din. Det kan også skje per tekstmelding eller e-post, som kan inneholde et vedlegg eller en lenke som tar deg til en falsk påloggingsside.

Vanlige phishing-metoder

• En falsk «Uber-brukerstøtte» ringer eller sender tekstmeldinger for å spørre deg om passord og kontoopplysninger.
  • Du blir tilbudt Uber credit i bytte mot personopplysninger.
  • Du blir oppringt og bedt om å oppgi kontoinformasjon, eller du mottar tekstmeldinger eller e-poster med lenker til en falske innloggingssider.
  • Et nettsted som selger rabatterte produkter ber om påloggingsinformasjon til Uber-kontoen din.
  • Du mottar e-poster eller oppringinger der du blir bedt om å legge til et bensingavekort på kontoen din, slik at de kan utbetale inntjeningen din til falske debetkort.

Slik sikrer du kontoen din

Du kan bidra til å beskytte Uber-kontoen din mot svindel ved aldri å oppgi passordet til noen, uansett grunn. Vi kommer aldri til å be deg om passord, SMS-kode, bankopplysninger eller kortinformasjon per telefon eller e-post.

Phishing-nettsteder er utviklet for å etterligne Ubers legitime nettsteder og kan inneholde falske påloggingsportaler som ser autentiske ut. Derfor er det best å sørge for at nettadressen i nettleserens adressefelt er https://uber.com eller https://auth.uber.com/, før du skriver inn Uber-passordet ditt på et nettsted.

Tre måter du kan beskytte kontoen din på

• Oppgi aldri passord, mottatte koder eller personnummeret ditt på e-post eller til noen som ringer deg opp.
  • Unngå falske Uber-nettsteder. Ekte Uber-nettsteder har alltid «uber.com» i nettadressen.
  • Unngå å la passasjerer bruke eller få tilgang til enheten din.