Telefonen min lader ikke

Hvis telefonbatteriet tappes eller ikke lades når det er tilkoblet kjøretøyet, kan du prøve løsningene nedenfor.

Bytt til en billader for mobiltelefoner

Mange USB-porter i biler tilfører kun en liten mengde strøm. De fleste nyere telefoner støtter én eller flere hurtigladeteknologier, som Quick Charge 3.0, og fungerer best med en billader for mobiltelefoner (også kalt lader for sigarettenner), som støtter samme hurtigladeteknologi som telefonen.

Vi anbefaler at du søker på nettet etter en rask billader som er utviklet for telefonmodellen din, og velger en med gode omtaler.

Reduser skjermens lysstyrke

Jo lysere skjermen er, desto mer batteri bruker telefonen. Så lenge du fremdeles kan se telefonen tydelig når du bruker sjåførappen, kan du redusere lysstyrken på skjermen.

Skaff en ny kabel

Hvis du har prøvd løsningene ovenfor, men telefonen fortsatt ikke vil lade, kan det hende du må kjøpe en ny ladekabel. Vi anbefaler å skaffe en som er flettet og har tykkere ledninger.

Bruk en bærbar batteripakke

Med en bærbar batteripakke kan du lade telefonen når du ikke er i nærheten av kjøretøyet, slik at den er ladet når du trenger den.

Fjern eventuelle USB-adaptere

Alle slags adaptere som brukes for å få en ladekabel til å passe i telefonen, kan redusere hastigheten på ladingen. En mikro-USB-kabel med USB-C-adapter kan for eksempel lade tregere enn en USB-C-kabel (spesielt hvis det er en adapter av lav kvalitet).

Sjekk ladekabelen din

Ikke alle USB-ladekabler fungerer likt. Selv hurtigladende kabler varierer fra produsent til produsent når det gjelder hvor raskt de lader ulike enheter, så det er ikke alle hurtigladende kabler som fungerer like bra.

For å sikre at telefonen lader raskest mulig, anbefaler vi at du kjøper en hurtigladende kabel som kommer direkte fra produsenten av telefonen din eller er utviklet for den.

Lukk ubrukte apper

Bakgrunnsoppgaver og apper som kjøres på telefonen, bruker strøm også mens telefonen lades. Avslutt apper du ikke bruker, for å bidra til at telefonen lades raskere.