Tips til hvordan du oppbevarer en rullestol på riktig måte

Før du tar på en passasjers rullestol, må du alltid be om råd om hvordan du best kan håndtere og oppbevare hjelpeapparatet.

Rullestoler som ikke krever rampe eller heis, kan oppbevares i et bagasjerom eller bak et sete.

Sammenleggbare rullestoler kan slås sammen ved å ta av sitteputen og løfte opp setet ved å fjerne en frigjøringsstang eller trekke i en snor.

Rullestoler som ikke kan slås sammen, kan demonteres ved å fjerne bakhjulene. Trykk på knappen midt på hjulet og hold den nede mens du trekker hjulet ut. For å sette dem på plass trykker du på knappen mens du fester hjulet. Sjekk hvert hjul for å sikre at det er sikret. Husk å løfte rullestolen i rammen for sikkerhets skyld.