Vanlige spørsmål om pakkelevering

Uber Direct gir bedrifter tilgang til Ubers nettverk for å be om leveringer.

Registrer deg for Uber Direct

For å komme i gang med Uber Direct må du fylle ut skjemaet via lenken nedenfor.

Når du har registrert deg, kan du og personene du legger til i kontoen, be om pakkeleveringer på direct.uber.com.

Be om en levering

Slik ber du om en pakkelevering:

1. Gå til direct.uber.com.
  2. Velg «Ny levering» øverst til venstre.
  3. Angi hente- og ankomstopplysningene (inkludert eventuelle spesifikke instruksjoner for budet) og kontaktnumrene til hentekontaktene og mottakerne. Når en levering er i gang, kan du ikke kontakte budet, så sørg for at opplysningene er riktige.
  4. Fyll ut pakkeinformasjonen, inkludert vekt og beskrivelse. Hvis du vil legge til flere pakker i samme levering, klikker du på «Legg til en annen vare».
  5. Velg «Be om en reise nå». Planlagte leveringer og flere stopp er for øyeblikket ikke tilgjengelige med pakkelevering.
  6. Gå til «Dagens leveringer» for å spore leveringen. Kontaktnumrene du oppgir mottar en tekstmelding med en link for å spore leveringen i sanntid når leveringen opprettes.

Når du har valgt «Be om en reise nå», kan en tilgjengelig leveringsperson akseptere forespørselen.

Hvis leveringen inneholder en resept eller andre helserelaterte varer, må du ikke inkludere informasjon om pakkens innhold eller personlig informasjon om mottakeren i hentings- eller leveringsmerknadene eller varebeskrivelsen.

Retningslinjer for levering av pakker

Pakker må følge kriteriene nedenfor for å være kvalifisert for levering på plattformen:

• Må ikke inneholde forbudte elementer
  • Maksimal vekt på 23 kg per pakke eller eske
  • Må passe komfortabelt inn i et standard mellomstort kjøretøy
  • Skal være lukket, ordentlig forseglet og klar til transport

Forbudte varer

Forbudte varer kan variere avhengig av din spesifikke kontrakt. Bruk kontrakten din som sannhetskilde for hvilke gjenstander som er forbudt.

Leveringspersonen kan kansellere reisen når som helst, blant annet hvis pakken inneholder forbudte varer eller ikke følger retningslinjene ovenfor.

Kanseller en levering

Slik kansellerer du en pågående pakkelevering:

1. Gå til direct.uber.com.
  2. Velg «Pågår»til venstre.
  3. Klikk på leveringen du vil kansellere, klikk på «Kanseller»

Gi folk tilgang til å be om leveringer

Slik gir du andre tilgang til å avtale leveringer:

1. Logg deg på business.uber.com.
  2. Inviter personer som vil ordne pakkeleveranser til å bli med i bedriftskontoen.
  3. Fortell brukerne at de må godta e-postinvitasjonen fra Uber for bedrifter.

Alle du inviterer, kan deretter logge seg på direct.uber.com med Uber-kontoen sin for å avtale leveringer.

Hvordan fungerer retur?

Når du oppretter en levering, ser du en avmerkingsboks som viser at leveringspersonen skal returnere pakken hvis mottakeren er utilgjengelig.

Hvis du lar dette alternativet være avmerket, blir leveringspersonen bedt om å returnere pakken til hentestedet hvis:

• Mottakeren ikke er tilgjengelig for å hente pakken, eller leveringspersonen ikke kan oppfylle leveringsinstruksjonene på annen måte
  • De kan ikke finne et sikkert sted å legge igjen pakken

Kontoen din vil bli belastet for returen.

Hvis du fjerner merket for returalternativet, kan leveringspersonen la pakken være igjen i nærheten av leveringsstedet hvis mottakeren ikke er tilgjengelig for å hente den.

Vi anbefaler at du legger til detaljerte leveringsmerknader i leveringsforespørselen for å unngå eventuelle leveringsproblemer.

Se tidligere leveringer

Slik ser du tidligere leveringer:

1. Logg deg på direct.uber.com.
  2. Gå til «Tidligere leveringer» eller «Fullført» under «Dagens leveringer».
  3. Klikk på et hvilket som helst bestillingskort for å utvide leveringsopplysningene.

Administratorer kan også laste ned en aktivitetsrapport som inneholder alle forespørsler som er sendt til kontoen.