Beskytt Uber Eats-managerkontoen din mot phishing-forsøk

Uber Eats oppfordrer innstendig forhandlere til å være på vakt og være oppmerksomme på phishing-e-poster og vedvarende uredelige anrop fra svindlere som utgir seg for å være Uber Eats-brukerstøttemedarbeidere.

Svindlere kan tilby disse insentivene når de prøver å innhente personopplysningene dine:

• Prisinnrømmelser
  • Gratis nettbrett
  • Engangskoder (OTP-er), som sendes til deg på e-post når du logger deg på Uber Eats Manager-kontoen din (UEM)

De kan også be om sensitive dokumenter (for eksempel bevis på eierskap eller matbevillinger) via e-postadresser som ligner på Ubers. Hvis svindlere får tilgang til denne informasjonen, kan de få tilgang til UEM-kontoen din, legge til bankkontoinformasjonen sin og overføre inntjeningen din til den falske kontoen sin.

Slik beskytter du deg

Følg disse tipsene for å beskytte deg mot phishing-forsøk:

• Del aldri engangspassordet ditt med noen som utgir seg for å være Uber-ansatt. Hvis du oppgir denne koden, kan en svindlere få tilgang til kontoen din.
    • Hvis du har mottatt en ukjent engangsforespørsel på e-post, er det sannsynligvis en uautorisert person som prøver å logge seg på UEM-kontoen din. Uber Eats-ansatte ber deg aldri om engangspassord via telefon eller e-post.
  • Gå gjennom alle e-poster som ser ut til å være fra Uber, og bekreft at de kommer fra et @uber.com-domene, spesielt hvis e-posten ber om sensitiv informasjon (som bedriftslisenser og dokumentasjon).
    • Noen svindlere har brukt svindeldomener som john.uber.com@gmail.com for å lure brukere til å tro at e-posten kommer fra et ekte @uber.com-domene.
  • Sørg for at du har lagt til bankkontoinformasjonen til utsalgsstedet ditt i UEM så snart du slutter deg til plattformen vår.
  • Bekreft at alle UEM-brukere er tilknyttet utsalgsstedet ditt (spesielt rollene administrator og leder).
  • Gå gjennom bankkontoen din umiddelbart ved hver periodiske utbetaling for å sikre at du har mottatt betalingen fra Uber Eats.

Hva du gjør hvis du har mistanke om svindel

Hvis du oppdager mistenkelig aktivitet på UEM-kontoen din, for eksempel uautoriserte brukere eller falsk bankinformasjon, eller hvis du ikke har mottatt betaling fra Uber Eats, må du rapportere det umiddelbart til Uber Account Manager eller til Ubers brukerstøtte.

Vi foreslår også at du omgående tilbakestille e-postpassordet ditt for å unngå at svindlere får tilgang til e-postene dine.

Kan vi hjelpe med noe annet?