Vanlige spørsmål om selvhenting

I tillegg til å få bestillinger levert direkte til seg har kundene muligheten til å hente bestillinger på restauranter og andre utsalgssteder.

Vanlige spørsmål

1. Hvordan fungerer selvhenting?

• Kundene har muligheten til å velge «henting» i stedet for «levering» når de legger inn bestillinger i appen.
  • Kunder som velger «henting», kommer til restauranten eller utsalgsstedet ditt og henter bestillingen på egen hånd, i stedet for å være avhengig av at noen leverer den til dem.

2. Hvordan kan jeg identifisere hvilken type bestilling jeg mottar (levering eller selvhenting)?

• Kontrollpanelet for bestilling i Uber Eats Manager forteller deg om en bestilling er for selvhenting eller levering.
  • Du ser bestillingstypen oppført ved siden av bestillings-ID-en/under kundens navn.

3. Hva kan jeg gjøre hvis kunden tok feil bestilling?

• Utsalgsstedene er ansvarlige for å sikre at riktig bestilling blir gitt til riktig kunde.
  • Før du overleverer en bestilling, må du bekrefte navnet og bestillings-ID-en med kunden. Du får fortsatt betalt for denne bestillingen
  • Hvis en kunde tar feil bestilling, kan du ta kontakt med brukerstøtten for å hjelpe deg.

4. Hva om en kunde ankommer for sent og ber meg om å lage maten på nytt?

• Vi ber om at utsalgssteder holder hentebestillinger i minst 60 minutter, slik at kundene får tid til å hente dem.
  • Når det er 60 minutter siden bestillingen ble lagt inn, kan du merke bestillingen som «hentet». Kunden blir belastet, og du får betalt for bestillingen.
  • Hvis en kunde ankommer utsalgsstedet ditt etter at det har gått 60 minutter og ber deg om å lage mat på nytt, kan du be vedkommende om å legge inn en ny bestilling i appen.
  • Matsikkerhet er en prioritet. Når du tar bestillinger, må du sørge for at mat og drikke holdes innenfor et trygt temperaturområde (som lovpålagt). Hvis maten ikke lenger er innenfor et trygt temperaturområde, eller du mener den er utrygg å spise, ber vi deg kvitte deg med den.

5. Hva om en kunde ber om flere matvarer når de ankommer?

• Du kan be kunden om å legge inn en ny bestilling i appen for eventuelle tilleggsvarer.
  • Kunden har også muligheten til å bestille nye varer direkte med deg.

6. Hva om jeg ikke lenger ønsker å motta hentebestillinger?

• Du kan deaktivere hentebestillinger i Uber Eats Manager-appen ved å gå til Innstillinger > Henting og deretter slå av «Henting»-bryteren. Du slutter å motta forespørsler om hentebestillinger.
  • Du kan slå på hentebestillinger igjen ved å slå på «Henting»-bryteren.

7. Kan jeg slutte å motta leveringsbestillinger og kun godta hentebestillinger?

• Henting er foreløpig bare tilgjengelig som en forlengelse av leveringen. Derfor kan du ikke bare tilby hentebestillinger.
  • Du kan kun tilby leveringsbestillinger eller både leverings- og hentebestillinger.