Bruk av appen for døve og tunghørte partnere

Sjåførappen inkluderer funksjoner for døve og tunghørte partnere. Disse funksjonene er fullstendig valgfrie, og omfatter:

– Blinkende varsler om turforespørsler. Appen signaliserer en ny turforespørsel med et blinkende lys, i tillegg til den eksisterende lydvarslingen.

– Varsler passasjerene hvis sjåføren er døv eller tunghørt.

– Stiller et spørsmål om passasjerens destinasjon. Appen legger til et ekstra spørsmål til passasjerene om ønsket destinasjon, og informerer om at sjåføren er døv eller tunghørt.
Når en partner har på denne innstillingen og aksepterer en tur, får passasjeren se en fremtredende skjerm som ber om destinasjonen.

– Slår av ringing og bruker kun tekstmeldinger til å kommunisere med passasjerer. Muligheten til å ringe hørselshemmede sjåfører slås av for passasjeren. I stedet blir passasjerene instruert om å sende tekstmeldinger til sjåføren hvis de må kommunisere med vedkommende.

Slik aktiverer du disse funksjonene:
1. Trykk på profilbildet øverst i høyre hjørne
2. Trykk på «Konto» og deretter på «Appinnstillinger»
3. Velg «Tilgjengelighet»
4. Trykk på «Døv eller tunghørt»
5. Innstillingen «Bruk blinkende lys for forespørsler» aktiveres som standard. Du kan velge denne funksjonen øverst i listen dersom du vil bruke den

Når du aksepterer en turforespørsel, blir passasjeren informert om at du er døv eller tunghørt.