2-trinns verifisering

Uber's sikkerhetssystem overvåker din konto døgnet rundt for mistenkelige aktiviteter. Hvis vi oppdager en ny enhet som får tilgang til kontoen din, kan vi kreve ytterligere trinn før du kan logge inn.

Hvis du velger å aktivere 2-trinns verifisering, kreves en engangs verifiseringskode i tillegg til passordet ditt hver gang du logger på din Uber-konto.

Du kan velge å motta engangsverifiseringskoden via tekstmelding fra Uber eller generert av en tredjeparts sikkerhetsapplikasjon som Duo Mobile eller Google Authenticator.

...

Hvordan slår jeg av/på på 2-trinns verifisering?

Slik slår du på 2-trinns verifiseringen:
- Gå til Sikkerhetsinnstillinger i Uber appen ved å trykke på menyikonet øverst til venstre og klikk Innstillinger> Sikkerhet
- Trykk på 2-trinns verifiseringen
- Velg din foretrukne verifikasjonsmetode (tekstmelding eller tredjeparts sikkerhetsapp) og følg instruksjonene på skjermen

Hvis du konfigurerer 2-trinns verifisering ved hjelp av en godkjenningsapp, må du laste ned den foretrukne appen først. Vi anbefaler at du bruker Duo Mobile eller Google Authenticator.

Slik slår du av 2-trinns bekreftelse:
- Gå til Sikkerhetsinnstillinger i Uber app ved å trykke på menyikonet øverst til venstre og klikk Innstillinger> Sikkerhet
- Trykk på 2-trinns bekreftelse
- Trykk på "TURN OFF" -knappen nederst på skjermen
- Du vil bli bedt om å skrive inn passordet ditt og bekrefte identiteten din for sikkerhets skyld før du kan slå den av

...

Hvilken metode skal jeg bruke for å motta bekreftelseskoder (tekstmelding eller tredjeparts sikkerhetsapps)?

Tekstmelding:

Uber sender deg en bekreftelseskode i en SMS-melding til telefonnummeret du bruker til å konfigurere 2-trinns verifiseringen. Kostnadene vil være som en standard melding eller data-melding. Husk at hvis du reiser og / eller ikke har mobiltjeneste, kan det hende du ikke kan motta en bekreftelseskode via tekstmelding.

Tredjepartssikkerhetsapp:

Bekreftelseskodene dine vil bli generert av en tredjepartssikkerhetsapp, for eksempel Duo Mobile eller Google Authenticator. Disse tredjepartssikkerhetsappene fungerer offline, slik at valg av denne metoden er et godt alternativ hvis du reiser ofte eller bruker Uber på en annen enhet enn mobiltelefonen din.

..

Hva er Backup-koder?

Backup-koder kan brukes til å gjenopprette kontoen din hvis du ikke kan motta en bekreftelseskode via tekstmelding eller generere en kode fra sikkerhetsappen din. Backup-koder kan hentes via innstillinger når som helst.

Vi oppfordrer deg til å lagre sikkerhetskopiekoder etter å ha konfigurert 2-trinns bekreftelse og lagret dem på et trygt sted. Hvis du mister telefonen og trenger tilgang til kontoen din, vil backup-koder hjelpe til med å få tilgang.

Slik bruker du en backup kode ved pålogging:
- Gå til "Jeg har problemer" på skjermen der du vanligvis vil skrive inn bekreftelseskoden
- Velg "Bruk backup-kode" for å skrive inn koden.

VIKTIG - Backup-koder kan bare brukes til å logge inn en gang. Når en backup-kode har blitt brukt, vil den ikke lenger fungere. Åtte backup-koder er tilgjengelig om gangen. Hvis du ender opp med å bruke dem alle, kan du oppdatere listen for å generere nye koder

Hvis du ikke har tilgang til backup-koder, vennligst gi oss beskjed ved koblingen "Jeg kan ikke logge på kontoen min", og vi hjelper deg med å gjenopprette kontoen din.