Slik tipser du en sjåfør

Det er opp til deg om du vil tipse, og det er opp til sjåførene om de vil ta imot.

Du kan gi sjåføren tips gjennom appen når turen avsluttes. Når du blir bedt om å oppgi en vurdering, velger du først en vurdering for sjåføren, så får du også muligheten til å legge til tips.

Du kan også legge til tips for en tidligere tur gjennom appen, på riders.uber.com eller fra reiseoversikten du får på e-post.

Hvis du vil legge til tips for en tidligere tur i appen eller på riders.uber.com, velger du turen i turhistorikken din og klikker på «Legg til tips».

Fra reiseoversikten du får tilsendt på e-post, klikker du på Legg til tips.

Det kan hende du får opp muligheten til å gi sjåføren tips mens du er på en tur. Du kan endre beløpet du tipser når som helst underveis på turen.

Når en tur er fullført, har du 30 dager på deg til å legge til tips i appen, på riders.uber.com eller fra reiseoversikten du får på e-post. Du kan også gi kontanter til sjåføren.

Merk: På turer med prisdeling er det bare passasjeren som la inn turforespørselen, som kan velge tipsbeløpet. Hvis passasjeren som ba om turen velger å legge til tips, blir ikke dette delt mellom passasjerene.

Uber krever ingen servicegebyr på tips.