Slik beskytter du Uber-kontoen din

Hva er nettfiske (phishing)?

Nettfiske (eller phishing) er forsøk på å lure deg til å oppgi kontoopplysningene dine (e-postadresse, telefonnummer eller passord). Nettfiskingsforsøk gjøres ofte ved bruk av en uoppfordret e-post eller SMS som inneholder en lenke eller et vedlegg som fører til en falsk påloggingsside. Uber-ansatte kontakter deg aldri på e-post eller telefon for å be deg om kontoopplysninger som passord eller e-postadresse.

Hvis du blir bedt om å oppgi e-postadressen eller passordet til Uber-kontoen, må du sørge for at nettadressen i adressefeltet i nettleseren viser https://www.uber.com.

Slik gjør du hvis du mistenker nettfiske

Hvis du får en melding som utgir seg for å være fra Uber og ber deg om å gå til en ekstern lenke som ikke er fra https://www.uber.com, må du ikke klikke på lenken eller oppgi noen opplysninger.

Slik sikrer du kontoen din

• Bruk et unikt passord som du ikke bruker på andre nettsteder.
  • Pass på at passordet består av minst ti tegn, både små og store bokstaver, tall og minst ett symbol.
  • Bare oppgi påloggingsinformasjonen din på https://www.uber.com.
  • Sørg for at datamaskinen din har den siste oppdateringen og antivirusprogramvaren.