Vurdere en sjåfør

Vurderinger gjør at vi kan sikre en god opplevelse for både passasjerer og sjåfører. Vi tar vurderinger svært alvorlig. I tråd med retningslinjene for fellesskapet kan sjåfører med lave vurderinger miste tilgangen til Uber-plattformen.

Vurder sjåføren

Når en tur er fullført kan du gi sjåføren en vurdering på 1 til 5 stjerner. Du kan også gi denne vurderingen nederst på reiseoversikten.

Vurderingen din skal gjenspeile kvaliteten på tjenesten du tror ble levert av den aktuelle sjåføren. Vedkommende får ikke se den spesifikke vurderingen du gir.

Er det vanskelig å velge en vurdering for sjåføren? Her er noen tips:

• 5 stjerner: Det betyr at det ikke var noen problemer på turen.
  • 1 stjerne: Betyr vanligvis at det var et alvorlig problem på turen

Gi tilbakemelding

Hvis du velger en vurdering som er lavere enn 5, ber vi deg om å gi en anonym tilbakemelding til sjåføren om hva som kan forbedres. Hvis årsaken til at du valgte en vurdering som er lavere enn 5, ikke er tilgjengelig, kan du velge Annet.

Forklaring av sjåførens samlede stjernevurdering

Vurderingen din tar vanligvis hensyn til sjåførens samlede stjernevurdering, som er et gjennomsnitt av sjåførens siste 500 fullførte turer. I noen tilfeller kan vi ekskludere en lav vurdering fra sjåførens gjennomsnitt når den kanskje ikke gjenspeiler kvaliteten på sjåførens service. Dette skjer når en vurdering er basert på faktorer utenfor sjåførens kontroll, for eksempel trafikk, eller kommer fra en passasjer som ofte gir lave vurderinger. Vi gjør dette for å sikre at sjåførene får rettferdige vurderinger av tjenestene de tilbyr.