Slik bruker du familieprofiler

Opprett en familieprofil som fungerer som en konto-organisator for familiens Uber-kontoer. Du kan invitere slektninger til å bli med samt administrere standard betalingsmåte for hver person.

Alle passasjerene som legges til familieprofilen din, må innfri tjenestevilkårene til Uber. For å opprette en konto må passasjerene enten ha fylt 18 år eller ha nådd myndighetsalderen i landet de oppholder seg i.

SLIK OPPRETTER DU EN PROFIL OG INVITERER FAMILIEMEDLEMMER

1. Velg «Innstillinger» fra appmenyen
2. Bla nedover til «Profiler» og trykk på feltet «Legg til familieprofil»
3. Velg eller legg til standard betalingsmåte
4. Følg trinnene for å velge og invitere familiemedlemmer fra kontaktlisten din

For tiden kan du bare invitere ett familiemedlem om gangen. Du kan invitere andre når det inviterte familiemedlemmet har godtatt invitasjonen din. Familieprofilen din kan ha opptil fire medlemmer, inkludert deg selv.

Inviterte familiemedlemmer mottar en e-post og varsling eller SMS. Disse familiemedlemmene vises som «Venter på avgjørelse» i familieprofilen frem til de godtar invitasjonen. Hvis du vil invitere familiemedlemmer som ikke har en Uber-konto, må de først laste ned appen. Etter at vedkommende har lastet ned appen, kan du sende invitasjonen på nytt.

Når invitasjonen er godtatt, er «Familieprofil» tilgjengelig som betalingsmåte i appen.

BETALING FOR FAMILIEPROFIL
Vi er nødt til å reservere et beløp på betalingskortet ditt, slik at vi kan få bekreftet at betalingsmåten for familieprofilen er gyldig. Betalingsmåten din belastes ikke – reservasjonen annulleres umiddelbart.

Du kan også oppdatere betalingsmåten for familieprofilen din. Slik gjør du det:
1. Trykk på bildet av deg selv øverst i appmenyen
2. Velg familieprofilen din
3. Velg «Betaling» fra menyen
4. Velg din foretrukne betalingsmåte eller legg til en ny

SLIK HOLDER DU ORDEN PÅ REISER MED FAMILIEPROFILEN
Innehavere av en familieprofilkonto kan for tiden ikke se historikken til et familiemedlems reiser på nett eller i appen, og bør derfor bruke reiseoversikter for å følge med på reiser. Oversikter for alle reiser og utgifter som er belastet familieprofilens betalingsmåte, sendes automatisk til profiladministratorens e-postadresse.

Slik oppdaterer du denne e-postadressen:
1. Velg «Innstillinger» fra appmenyen
2. Bla nedover til «Profiler» og trykk på feltet «Familieprofil»
3. Bla nedover til «Innstillinger» og velg «Reiseoversikter via e-post»
4. Oppdater e-postadressen din og trykk på «Bekreft»

SLIK SLETTER DU EN FAMILIEPROFIL

1. Velg «Innstillinger» fra appmenyen
2. Bla nedover til «Profiler» og trykk på feltet «Familieprofil»
3. Bla nedover til bunnen av siden, trykk på «Slett familieprofil» og bekreft

SLIK FJERNER DU ET FAMILIEMEDLEM

1. Velg «Innstillinger» fra appmenyen
2. Bla nedover til «Profiler» og trykk på feltet «Familieprofil»
3. Bla nedover til bunnen av siden og trykk på familiemedlemmet du ønsker å fjerne
4. Velg «Fjern medlem» og bekreft

SLIK GÅR DU UT AV EN FAMILIEPROFIL

1. Velg «Innstillinger» fra appmenyen
2. Bla nedover til «Profiler» og trykk på feltet «Familieprofil»
3. Bla nedover til bunnen av siden og trykk på knappen «Gå ut av profil»

KONTOEN ER UTSATT FOR RISIKO
Hvis familieprofilen din ble opprettet uten at du visste om det, eller hvis du mener at kontoen din er utsatt for risiko, kan du kontakte oss: