Slik bruker Uber passasjerenes stedsopplysninger (Android)

Du får opp en forespørsel om tillatelse til å dele stedsopplysninger på enheten når du registrerer deg på Uber. Disse kan også innhentes gjennom bluetooth og wifi-signaler i nærheten. Som standard ber appen deg om å slå på stedstjenester med innstillingen «Tillat kun mens appen er i bruk», så du får den beste tjenesten vi kan tilby. Vi bruker stedsopplysninger til å finne sjåfører i nærheten av deg og hjelpe dem med å finne fram til hentestedet. Vi bruker dem også til å vise turhistorikk i reiseoversikten din, til å forstå og løse henvendelser til brukerstøtte, til feilsøking og til å løse programvarefeil.

Dersom du bruker en Android-enhet, kan du velge mellom tre stedsinnstillinger:

• Tillat hele tiden: Vi kan når som helst innhente stedsopplysninger, selv når du ikke bruker Uber-appen aktivt. Hvis en tjeneste krever «Tillat hele tiden», ber vi deg om tillatelse når du aktiverer tjenesten.
  • Tillat kun mens appen er i bruk: Vi kan innhente stedsopplysninger når appen er synlig på skjermen, eller når du har bedt om en tur samt under selve turen. Du får et vedvarende varsel i Android-varselpanelet om at stedsopplysninger innhentes i bakgrunnen, når innstillingen er «mens appen er i bruk».
  • Avslå: Dette alternativet deaktiverer stedstjenester i Uber-appen. Du kan fremdeles bruke appen, men du må angi hente- og ankomststedet manuelt. Stedsopplysninger innhentes av sjåføren i løpet av turen og knyttes til kontoen din, selv om du har deaktivert stedstjenester for appen.

Du kan når som helst endre disse valgene i stedsinnstillingene for enheten.

Deling med myndigheter

I noen tilfeller er vi pålagt å dele opplysninger om turene som foretas på tjenesten vår med statlige eller regionale myndigheter og lokale transportmyndigheter.

For å oppfylle disse kravene samler vi inn geoplasserings- og tidsstempeldata fra enhetene, syklene og sparkesyklene på plattformen vår.

Disse dataene gir bymyndigheter informasjon om hvor hver tur starter og slutter, samt ruten som ble valgt. Ingen av turopplysningene vi gir til bymyndigheter samles inn fra din personlige mobilenhet eller identifiserer deg direkte.

Vi behandler stedsopplysninger i samsvar med personvernerklæringen vår.