Slik bruker Uber passasjerenes stedsinformasjon

Du får opp en forespørsel om tillatelse til å dele stedsinformasjon på enheten når du registrerer deg på Uber. Disse kan også innhentes gjennom Bluetooth- og wifi-signaler i nærheten. Appen ber deg, som standard, om å aktivere stedstjenester med innstillingen «Tillat kun mens appen er i bruk» og «nøyaktig posisjon» for å gi deg den beste tjenesten vi har å tilby.

Vi bruker stedsdata til å

• finne sjåfører i nærheten av deg og hjelpe dem med å finne fram til hentestedet
  • vise turhistorikk i kvitteringene dine
  • forstå og løse brukerstøttehenvendelser
  • feilsøke og løse programvarefeil

Alternativer for stedsinnstillinger

For iOS-enheter

• Alltid: Vi kan når som helst innhente stedsinformasjon, selv når du ikke bruker Uber-appen aktivt. Hvis en tjeneste krever Alltid, ber vi deg om tillatelse når du aktiverer tjenesten.
  • Mens appen er i bruk: Vi kan innhente stedsinformasjon når appen er synlig på skjermen eller når du har bedt om en tur samt under selve turen. Du får et iOS-varsel på skjermen hvis stedsinformasjon innhentes i bakgrunnen når innstillingen er Mens appen er i bruk.
  • Aldri: Dette alternativet deaktiverer stedstjenester i Uber-appen. Du kan fremdeles bruke appen, men du må angi hente- og ankomststedet manuelt. Stedsinformasjon innhentes av sjåføren i løpet av turen og knyttes til kontoen din, selv om du har deaktivert stedstjenester i appen.
  • Nøyaktig sted: Dette alternativet deaktiverer nøyaktige stedstjenester i Uber-appen. Når funksjonen er deaktivert, kan du fremdeles bruke appen, men du må angi hente- og ankomststedet manuelt. Nøyaktig stedsinformasjon innhentes fra sjåføren i løpet av turen og linkes til kontoen din, selv om du har deaktivert nøyaktige stedstjenester i appen.

For Android-enheter

• Mens appen er i bruk: Vi kan innhente stedsinformasjon når appen er synlig på skjermen eller når du har bedt om en tur samt under selve turen. Du får et varsel på skjermen hvis stedsinformasjon innhentes i bakgrunnen når innstillingen er Mens appen er i bruk.
  • Bare denne gangen: Dette alternativet aktiverer stedstjenestene for Uber-appen for bare denne gangen. Hvis du velger dette alternativet, blir du spurt om stedstillatelsene på nytt neste gang du bruker Uber-appen.
  • Ikke tillat: Dette alternativet deaktiverer stedstjenester i Uber-appen. Du kan fremdeles bruke appen, men du må angi hente- og ankomststedet manuelt. Stedsinformasjon innhentes av sjåføren i løpet av turen og knyttes til kontoen din, selv om du har deaktivert stedstjenester i appen.
  • Omtrentlig sted: Dette alternativet deaktiverer nøyaktige stedstjenester i Uber-appen. Når denne innstillingen er valgt, kan du fremdeles bruke appen, men du må angi hente- og ankomststedet manuelt. Informasjon om omtrentlig sted innhentes fra sjåføren i løpet av turen og linkes til kontoen din, selv om du har deaktivert nøyaktige stedstjenester i appen.

Du kan når som helst administrere stedsinnstillingene i enhetens stedsinnstillinger i Uber-appen.

Deling med myndigheter

I noen tilfeller er vi pålagt å dele opplysninger om bestillingene som legges inn i tjenesten vår, med statlige eller regionale myndigheter og lokale transportmyndigheter.

For å oppfylle disse kravene innhenter vi data om geoplasseringer og tidsstempler fra kjøretøyene på plattformen vår. Disse dataene gir myndighetene informasjon om hvor hver bestilling starter og slutter samt ruten som ble valgt. Ingen av bestillingsopplysningene vi gir til myndigheter, innhentes fra mobilenheten din eller identifiserer deg direkte, men med litt innsats kan nok opplysningene spores tilbake til deg. I slike tilfeller informerer vi deg før turen.

Under visse omstendigheter, for eksempel for å forhindre svindel eller som svar på sikkerhetstrusler, kan Uber innhente bakgrunnsinformasjon om steder fra alle brukere som benytter innstillingen «Mens appen er i bruk». I slike tilfeller dukker det opp et varsel.

Vi behandler stedsinformasjon i henhold til personvernerklæringen vår.