Slå på tofaktorautentisering

Slå på totrinnsbekreftelse for å forbedre sikkerheten til kontoen din. Når totrinnskontroll er aktivert, blir du utfordret med to sikkerhetsutfordringer hver gang du logger deg på Uber-kontoen din.

Aktiver totrinnskontroll

1. Gå til kontoadministrasjon når du er logget på kontoen din
  2. Velg Sikkerhet
  3. Velg Totrinnskontroll
  4. Følg de gjenværende trinnene på enheten din

Selv om du ikke aktiverer totrinnskontroll, kan Uber noen ganger kreve totrinnskontroll for å beskytte kontoen din bedre. Hvis du for eksempel ber om en kopi av opplysningene dine eller ønsker å slette kontoen din, krever Uber at du svarer på en sikkerhetsutfordring for å bekrefte identiteten din.

Deaktiver totrinnskontroll

1. Gå til kontoadministrasjon når du er logget på kontoen din
  2. Velg Sikkerhet
  3. Velg Totrinnskontroll
  4. Slå av totrinnskontroll

Hvilket alternativ skal jeg bruke for å få verifiseringskoder?

Tekstmelding

Uber sender en verifiseringskode i en tekstmelding til telefonnummeret som ble brukt til å konfigurere totrinnsbekreftelse. Standard meldings- og datapriser påløper.

Hvis du ikke kan oppdatere telefonnummeret ditt under kontoadministrasjon, kontakt oss for å få hjelp.

Du kan kanskje ikke motta tekstmeldinger hvis du er ute og reiser, ikke har mobiltjeneste eller velger bort tekstmeldinger fra Uber.

Sikkerhetsapp

Verifiseringskodene genereres av sikkerhetsappen, så du trenger ikke å ha et telefonnummer knyttet til kontoen din.

Sikkerhetsapper fungerer frakoblet, så dette er et godt alternativ hvis du reiser ofte eller ber om reiser fra andre enheter enn mobiltelefonen din.

Hva er reservekoder?

Reservekoder kan brukes til å logge inn på kontoen hvis du ikke kan motta verifiseringskoder.

Vi anbefaler deg å oppbevare reservekodene på et trygt sted når du har konfigurert totrinnsbekreftelse. Hvis du mister telefonen og trenger tilgang til Uber-kontoen din, kan du bruke disse kodene til å logge deg på.

Slik logger du på med en reservekode:

1. Velg en alternativ bekreftelsesmåte på skjermen der du angir bekreftelseskoden
  2. Velg Bruk reservekode og angi en av de lagrede reservekodene

Reservekoder kan bare brukes én gang. Hvis du har brukt alle kodene og ikke kan logge deg på for å få nye, kan du kontakte brukerstøtten for å få hjelp.