Feilsøkingstips for totrinnskontroll

1. Jeg har fortsatt samme telefonnummer, men jeg bruker en ny enhet. Hvordan bekrefte jeg?

Hvis du har mistet eller byttet ut enheten din, kan du fortsatt motta bekreftelseskoder via tekstmelding til det samme nummeret.

– Trykk på lenken «Jeg har fått problemer» på skjermen når du blir bedt om å angi en bekreftelseskode.
– Velg alternativet «Send koden på nytt via SMS».
– Angi den firesifrede koden som ble sendt til telefonnummeret ditt via tekstmelding.
– Angi passordet for å fullføre påloggingen.

Du kan også bruke en av reservekodene til å logge på hvis du ikke kan motta kodene fra en tredjeparts sikkerhetsapp eller tekstmelding.

– Trykk på linken «Jeg har fått problemer» på skjermen når du blir bedt om å angi en bekreftelseskode.
– Velg alternativet «Bruk åttesifret reservekode».
– Bruk en av de lagrede reservekodene (som ikke har blitt brukt tidligere).

2. Jeg mottar ikke SMS-bekreftelser.

Sjekk om telefonnummeret ble skrevet inn riktig. Prøv å endre telefonnummeret ditt, og be om en ny kode ved å trykke på «Send på nytt» i bekreftelsesskjermen.

Det er også mulig at mobilleverandøren din blokkerer den korte SMS-koden Uber bruker til å kontakte deg med. Kontakt mobilleverandøren din for å bekrefte at korte SMS-koder er aktivert for mobilkontoen din.

Hvis du fortsatt ikke mottar en SMS-bekreftelse etter at du har forsøkt disse to alternativene, klikker du på linken «Mobilen min mottar ikke tekstmeldingene med bekreftelseskoden» nederst på siden.

3. Jeg ønsker å bytte fra tekstmelding til sikkerhetsapp som metode for totrinnskontroll.

Følg trinnene nedenfor:

– Trykk på «Innstillinger».
– Trykk på «Sikkerhet».
– Slå totrinnskontrollen «På/av».
– Når du slår denne kontrollen «På», får du muligheten til å endre «Leveringsinnstillinger».
– Trykk på «Endre» ved siden av «Leveringsinnstillinger» for å velge leveringsmetoden.

4. Jeg kan ikke huske hvilken sikkerhetsapp jeg brukte til konfigurering av totrinnskontroll.

Kontroller enheten din for å se om det allerede er installert noen sikkerhetsapper. Du kan åpne disse appene for å se om Uber-appen har blitt tilkoblet tidligere.

Hvis du ikke lenger har noen sikkerhetsapper installert på enheten din: Her kan du se vanlige apper du kan ha brukt til å konfigurere totrinnskontroll:

– Duo Mobile
– Google Autentisering
– Authy
– LastPass

Når du velger en sikkerhetsapp som foretrukket metode for generering av bekreftelseskoder, mottar du ikke lenger tekstmeldinger. Du kan bruke en generert kode fra sikkerhetsappen til å logge på med.