Hva kan jeg gjøre for å beskytte kontoen min?

Slå på totrinnsbekreftelse

Når totrinnskontroll er aktivert, blir du utfordret med to sikkerhetsutfordringer hver gang du logger deg på Uber-kontoen din.

Du kan få bekreftelseskoder på to måter:

1. Via tekstmeldinger fra Uber.
  2. Last ned en sikkerhetsapp som Duo, Authy eller Google Authenticator for å generere kodene.

Selv om du ikke slår på totrinnsbekreftelse, kan det hende at Uber krever det noen ganger for å beskytte kontoen din bedre. Hvis du for eksempel endrer noen opplysninger i kontoen din, så ber Uber om ytterligere opplysninger for å få bekreftet at det er du som foretar endringen.

Vær oppmerksom på svindel og nettfisking

Nettfisking (eller phishing) er forsøk på å lure deg til å oppgi kontoopplysningene dine (e-postadresse, telefonnummer eller passord). Nettfisking skjer ofte gjennom e-poster eller tekstmeldinger som inneholder linker eller vedlegg som fører deg til en falsk påloggingsside. Uber-medarbeidere kontakter deg aldri på e-post eller telefon for å be om kontoopplysninger, økonomiske opplysninger eller passordet ditt. Hvis du får en melding som utgir seg for å være fra Uber og ber deg om personlige opplysninger eller å gå til et nettsted som ikke er under domenet https://www.uber.com, må du ikke klikke på linken og ikke oppgi noen opplysninger. Rapporter meldingen til Uber umiddelbart, slik at ekspertene våre kan undersøke den.

Bruk sterke og unike passord

Det viktigste du gjør for å beskytte Uber-kontoen din, er å bruke et unikt passord som du ikke bruker til andre tjenester. Pass på at passordet består av minst ti tegn, både små og store bokstaver, tall og minst ett spesialtegn.

Du kan også vurdere å bruke en passordbehandler, som oppretter, lagrer og oppdaterer sterke og unike passord for alle kontoene dine på nettet.