Hvilke opplysninger finnes i Uber-datanedlastingen?

Avhengig av hvordan du bruker Uber-plattformen, kan innholdet i datanedlastingen omfatte følgende:

Kontoopplysninger

Kontoopplysningene inneholder informasjon som

• navnet ditt og e-postadressen din, mobiltelefonnummeret ditt, vurderinger og datoen da du registrerte deg hos Uber
  • vervekoder utstedt av Uber
  • betalingsmåter, datoen du opprettet og oppdaterte en betalingsmåte, utstederbankens navn, faktureringsland og typen betalingsmåte (Visa, debet osv.)
  • metadata om brukerstøttesamtaler med Uber
  • kommunikasjon sendt mellom sjåfør og passasjer eller mellom leveringspartner og kunde
    • Merk: Du kan bare se meldinger du har sendt.

Passasjeropplysninger

Passasjeropplysningene inkluderer informasjon som brukes til å bringe deg til destinasjonen din, for eksempel:

• Tider og steder der en tur ble forespurt, startet og avsluttet, samt tilbakelagt avstand
  • Turpriser og valuta
  • 30 dager med mobilhendelsesdata, for eksempel enhetens operativsystem, modell, språk, appversjon og tid og sted for innsamling av data

Uber Eats-opplysninger

Uber Eats-opplysningene inkluderer informasjon om bestillingshistorikk, for eksempel:

• Navn på forretninger, bestilte varer, priser og tidspunktet da du la inn bestillingen
  • Tilpasninger eller spesielle instruksjoner
  • 30 dager med mobilhendelsesdata, for eksempel enhetens operativsystem, modell, språk, appversjon og tid og sted for innsamling av data

Finn ut mer under «Innsamling og bruk av data» i personvernerklæringen.

Hva er ikke inkludert i datanedlastingen?

Enkelte opplysninger er ikke inkludert i datanedlastingen. Dette kan være av sikkerhetshensyn eller fordi opplysningene er rettighetsbelagt. Vi inkluderer heller ikke informasjon som inneholder personopplysninger om en tredjepart som ikke med rimelighet kan utelates. Vi inkluderer for eksempel ikke innhold i brukerstøtteforespørsler, e-postutvekslinger med Uber eller meldinger du har mottatt.

Nedenfor finnes en liste over informasjonstyper som ikke er inkludert i nedlastingen for hver kontotype, samt grunnen til at disse ikke er inkludert.

Kontoopplysninger

Svært personlige opplysninger du har oppgitt til oss, for eksempel personnummer, postadresser og bankkonto- og kredittkortopplysninger, inkluderes ikke i nedlastingen. Vi utelater disse opplysningene av hensyn til din personlige sikkerhet. Du mottar bare meldinger du har sendt. Av sikkerhetshensyn er meldinger du har mottatt, ikke inkludert.

Mobilhendelsesdata

Mobilhendelsedata som er inkludert i eksporten din – for eksempel enhetens operativsystem, modell, språk og appversjon – er begrenset til de siste 30 dagene for å redusere størrelsen på nedlastingen og gjøre det mulig for oss å oppgi dataene dine så raskt som mulig.

Passasjeropplysninger

• Navn og adresser på steder du har lagret, inkluderes for øyeblikket ikke på grunn av tekniske begrensninger
  • Informasjon som estimert ankomsttid, prisberegninger og opplysninger om markedsplassdrevne kampanjerabatter inkluderes ikke i nedlastingen, da de er rettighetsbelagt.

Uber Eats-opplysninger

• Beregning avleveringsgebyr og informasjon om kampanjerabatter inkluderes ikke i nedlastingen, da de er rettighetsbelagt
  • Beregning av leveringsgebyr og informasjon om kampanjerabatter inkluderes ikke i nedlastingen, da de er rettighetsbelagt.

Sjåføropplysninger

Nedlastingen din kan inneholde en svært begrenset mengde informasjon om sjåføropplevelsen. Du finner flere sjåførdata og -opplysninger i kontrollpanelet for sjåfører.

Datanedlastingen inneholder de mest relevante dataene om hvordan du bruker Uber-plattformen. Hvis du har spørsmål om personopplysningene dine eller ønsker å motta bestemte data som ikke er tilgjengelige i nedlastingen, eller om du ønsker å be om retting av opplysningene eller har en annen grunn til å kontakte Ubers personvernombud, kan du sende inn en forespørsel via linken nedenfor.