Bruke passnøkler til å logge på

Passnøkler er utviklet for å erstatte tradisjonelle passord og kan brukes til å logge på Uber-kontoen din. Dette er en valgfri autentiseringsmetode som skal tilby en trygg og sikker påloggingsopplevelse ved bruk av ende-til-ende-kryptering. Disse fordelene inkluderer:

• Enklere tilgang til kontoen din uten å måtte huske eller skrive inn et passord.
  • Forbedret sikkerhet siden passnøkler er beskyttet av autentiseringsmetodene på enheten din, slik som fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning, enhets PIN-kode eller fysiske nøkler.
  • Effektiv pålogging med muligheten til å synkronisere passnøkler på tvers av enheter som er logget på med samme passordbehandling.
  • Økt beskyttelse mot phishing-svindel og uautorisert tilgang forårsaket av passordtyveri.

Finn ut mer om passnøkler på Android og iOS.

Konfigurerer en passnøkkel

For å bruke passnøkler må du sørge for at plattformen og enheten din støtter denne funksjonen, og at du bruker den nyeste versjonen av Uber-appen. Hvis du bruker en

• Apple-enhetSørg for at enheten din er innstilling for deling av passord er slått på, før du går gjennom trinnene nedenfor.
  • Android-enhetSørg for at du bruker den tiltenkte Google-kontoen for sømløs synkronisering på tvers av enheter. Du kan finne ut mer om administrasjon av passnøkler i Chrome her.

Mens du er logget på Uber-appen

1. Gå til konto > Administrer Uber-kontoen > Sikkerhet > Passnøkler.
  2. Velg Opprett en passnøkkel.
  3. Følg instruksjonene for å opprette en passnøkkel.

Når passnøkkelen er opprettet, legges den til i delen Passkeys i Uber-appen.

Mens du er logget ut av Uber-appen

Sørg for at innstillingen for deling av passord på enheten er slått på, før du går gjennom disse trinnene:

1. Åpne Uber-appen og gå til siden for registrering og pålogging.
  2. Velg passordikonet (tasten ved siden av en person).
  3. Fortsett med å registrere deg eller logge på Uber-appen.
  4. Velg Opprett passnøkkel.
  5. Følg instruksjonene for å opprette en passnøkkel.

Når passnøkkelen er opprettet, legges den til i delen for passnøkler i enhetens kontosikkerhetsinnstillinger.

Bruke en passnøkkel

Hvis du vil logge deg på Uber-kontoen din med en passnøkkel, gjør du ett av følgende:

• Velg passordikonet (nøkkelen ved siden av en person) i mobil-/e-postfeltet, velg den lagrede passnøkkelen du vil bruke, og følg instruksjonene for å logge deg på.
  • Bruk en passnøkkel fra en annen enhet ved å følge instruksjonene på skjermen for å vise en QR-kode, og skann den deretter med mobilenheten der passnøkkelen er lagret.

Fjerner en passnøkkel

Fra Uber-appen

1. Gå til konto > Administrer Uber-kontoen > Sikkerhet > Passnøkler.
  2. Under Passnøklervelger du søppelbøtteikonet ved siden av passnøkkelen du vil fjerne.
  3. Velg Fjern for å fjerne passnøkkelen.

Hvis du fjerner en passnøkkel i Uber-appen, betyr det at passnøkkelen forblir på enheten din, men du kan ikke bruke den fjernede passnøkkelen til å logge deg på Uber-kontoen din . Siden passnøkkelen forblir på enheten din, blir du fortsatt bedt om Logg deg på med passord når du logger deg på Uber-appen, til du sletter passordet fra enheten din. Hvis du vil slette en passnøkkel for godt, går du gjennom enhetsinnstillingene.

Fra enheten din

Se nedenfor for hvordan du sletter passnøkler fra enheten din: