Parentale dashboards

Een hoofddashboard biedt een geconsolideerd overzicht van alle gekoppelde onderliggende organisaties en bevat meerdere tabbladen:

1. Tabblad Inzichten: Geeft algemene gegevens weer voor het hele account (alle onderliggende organisaties) en wordt opgesplitst in een algeheel overzicht en gegevens per individu.
  2. Tabblad Organisatie: Geeft een overzicht weer van alle onderliggende organisaties die zijn gekoppeld aan het hoofddashboard en hun gegevens, zoals de naam van de organisatie, de status, de factureringsmodus, het land en het btw-nummer.
  3. Tabblad Rapporten: Geeft geconsolideerde CSV-rapporten weer voor het hele account en CSV's voor afzonderlijke onderliggende organisaties.
  4. Tabblad Duurzaamheid: Geeft statistieken weer om organisaties inzicht te geven in hun impact op duurzaamheid.

Je kunt geen ritten boeken of bestellingen plaatsen via het hoofddashboard. Voor toegang tot ritten en benefits van bestellingen, moeten beheerders zijn toegevoegd als medewerker in de gerelateerde onderliggende organisatie.

Nadat een beheerder is toegevoegd aan een hoofddashboard, heeft deze toegang tot alle gekoppelde onderliggende organisaties. Neem contact op met je accountmanager om toegang te krijgen tot een beheerder of deze te verwijderen uit het hoofddashboard.

SAP Concur-integratie

Je kunt het doorsturen van betalingsbewijzen en synchronisatie van medewerkerslijsten voor al je organisaties instellen via de SAP Concur-integratie in het hoofddashboard van Uber for Business:

1. Log in bij business.uber.com en selecteer het hoofddashboard
  2. Selecteer het profielpictogram rechtsboven in het scherm
  3. Kies Instellingen
  4. Selecteer Aan de slag in de Concur-widget
  5. Koppel de Uber for Business-app aan je SAP Concur-account
  6. Zodra deze zijn gekoppeld, log je in bij je Uber for Business-hoofddashboard om de installatie te voltooien
  7. Nadat je bent ingelogd, wordt je gevraagd om te selecteren welke functies je voor je SAP Concur-integratie wilt inschakelen op het hoofddashboard
  8. Als je synchronisatie van medewerkerslijst inschakelt, moet je aanvullende informatie verstrekken over hoe je je organisatie hebt gecategoriseerd
  9. Geef de waarden voor elk van je organisaties op en voltooi de synchronisatie van de medewerkerslijst*

*De waarden die voor elke organisatie worden geconfigureerd, moeten uniek zijn en dezelfde waarden moeten ook aanwezig zijn in je Concur-medewerkerslijst.

Ga voor gedetailleerde instructies voor het instellen van SSO naar de: technische documentatie.

SFTP-integratie

Je kunt ook automatisering van medewerkerslijsten voor al je organisaties instellen via het Secure File Transfer Protocol (SFTP) op het hoofddashboard van Uber for Business:

1. Log in bij business.uber.com en selecteer het hoofddashboard
  2. Selecteer het profielpictogram op het tabblad Integraties
  3. Kies Aan de slag in de SFTP-widget
  4. Maak een SFTP-account aan op Uber for Business voor je hoofddashboard door openbare RSA-sleutels, e-mailadressen van contactpersonen en IP-adressen op te geven
  5. Selecteer de categorie die aangeeft hoe je je onderliggende organisaties hebt uitgesplitst
  6. Geef waarden voor elk van je organisaties op*
  7. Selecteer Gereed

*De waarden die voor elke organisatie worden geconfigureerd, moeten uniek zijn.

Ga voor gedetailleerde integratie-instructies naar het technische document.

Eenmalige aanmelding

Je kunt SSO als verificatiemethode voor je onderliggende organisaties instellen via het hoofddashboard:

1. Log in op business.uber.com
  2. Selecteer het profielpictogram op het tabblad Integraties
  3. Selecteer SSO beheren via de widget voor eenmalige aanmelding
  4. Kies Domein selecteren in het scherm SSO instellen om bedrijfsdomeinen toe te voegen en te verifiëren
  5. SSO-metadata instellen en SSO inschakelen
  6. SSO-toegang beheren

De beheerder van het hoofddashboard kan selecteren of:

• SSO voor alle of specifieke onderliggende organisaties wordt ingeschakeld
  • SSO voor alle of specifieke personen met beheerdersrollen van onderliggende organisaties wordt ingeschakeld*

*Let op: Individuele personen kunnen alleen binnen elke onderliggende organisatie worden geselecteerd.

Ga voor gedetailleerde instructies over het instellen van SSO naar het technische document.