Geluidsinstellingen aanpassen in de Uber Driver-app

Je kunt de audio-instellingen van de partner-app aanpassen aan je eigen voorkeuren tijdens het rijden.

Ga als volgt te werk om de audio-instellingen te wijzigen:

1. Tik op het menupictogram (drie lijnen)
  2. Selecteer Account en tik op App-instellingen
  3. Ga naar Geluiden en spraak om je instellingen aan te passen

Volumeregeling aanpassen

Je kunt niet alleen het volume op je telefoon regelen, maar ook het volume van de app instellen op zacht, normaal of hard. Hiermee kun je het volume voor spraak- en ritmeldingen aanpassen (bijv. ritaanvragen, annuleringen van ritten) zonder de volume-instellingen van je telefoon te wijzigen.

• Standaardinstelling: Hard

• Pro-tip: Houd het volume van je app ingesteld op hard, zodat dit gelijk is aan het volume van je telefoon. Als je de wijzigingen wilt testen, ga je online en luister of je het geluid hoort dat aangeeft dat je bent ingelogd.

Berichten van passagiers beluisteren

De app kan berichten van passagiers voorlezen. Zo kun je je ogen op de weg en je handen aan het stuur houden.

• Standaardinstelling: Aan

• Pro-tip: Laat deze functie ingeschakeld, zodat je nooit een bericht van een passagier mist.

Ritmeldingen aankondigen

De app kan belangrijke ritmeldingen aankondigen, zoals nieuwe ophalingen van passagiers, informatie over je volgende passagier, wijzigingen in de afzetbestemming en annuleringen.

• Standaardinstelling: Uit

• Pro-tip: Schakel deze functie in, zodat je geen belangrijke updates mist.

Stemnavigatie

Als je Uber-navigatie gebruikt, kunnen routeaanwijzingen hardop worden voorgelezen. Deze functie werkt alleen in de modus voor routeaanwijzingen.

• Standaardinstelling: Aan

• Pro-tip: Houd deze functie ingeschakeld, vooral als je minder bekend bent met het gebied waarin je rijdt.

• Als je deze functie wilt uitschakelen, tik je op het navigatievenster en daarna op het geluidspictogram.

Bluetooth gebruiken

Voor auto's met Bluetooth kun je je telefoon koppelen en de partner-app toestemming geven om routebeschrijvingen, meldingen, ritmeldingen en berichten voor te lezen.

• Als je audio via Bluetooth afspeelt, onderbreekt de app de audio kort om ritmeldingen, routebeschrijvingen of andere spraak- en toongeluiden voor te lezen. Zodra dit is voltooid, wordt het afspelen van je muziek of andere audio hervat.

Let op: Sommige partner-chauffeurs hebben problemen gehad met de audio van de app die niet werkte wanneer ze waren verbonden met zowel Bluetooth als een stroombron. We werken aan een oplossing.