Problemen met de app of telefoon

Problemen met de accu oplossen

Probeer deze tips als je telefoon tijdens het rijden niet oplaadt of leeg raakt:

Gebruik een autolader

• De USB-poorten in de auto bieden misschien niet genoeg stroom voor nieuwere telefoons
  • Gebruik een autolader (ook wel sigarettenaansteker genoemd) die de snellaadtechnologie van je telefoon ondersteunt
  • Zoek online naar een goed beoordeelde snellader voor in de auto die compatibel is met je telefoon

Pas de helderheid van het scherm aan

• Verlaag de helderheid van het scherm van je telefoon om de batterij te sparen, zodat het scherm zichtbaar blijft tijdens het gebruik van de app

Vervang de oplaadkabel

• Koop eventueel een nieuwe oplaadkabel als je telefoon nog steeds niet goed oplaadt
  • Kies voor een gevlochten kabel met dikke draden voor duurzaamheid en betere prestaties

Laad je telefoon op met een powerbank

• Laad je telefoon op met een draagbare powerbank wanneer je niet in de auto zit

Verwijder USB-adapters

• Gebruik geen adapters voor je oplaadkabel, omdat deze de efficiëntie van het opladen kunnen verminderen
  • Gebruik een rechtstreekse USB-C-kabel of een kabel die geschikt is voor je telefoon om sneller op te laden

Gebruik een snellaadkabel

• Verschillende kabels laden je telefoon op met verschillende snelheden
  • Gebruik een snellaadkabel van de fabrikant van je telefoon of een kabel die is ontworpen voor je telefoon voor de beste resultaten

Sluit ongebruikte apps

• Apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen het opladen vertragen Sluit alle apps die je niet gebruikt geforceerd af

Problemen met de app oplossen

Als je app niet meer werkt, kan het zijn dat je een verouderde versie gebruikt.

Download de nieuwste versie van de app

Voordat je gaat downloaden:

• Als je apparaat nog geen Android 8.0 heeft, werk het dan bij naar het nieuwste besturingssysteem
  • Als je de app niet kunt downloaden via je mobiele data, moet je misschien verbinding maken met een wifinetwerk

Handmatig bijwerken op Android OS

1. Open de Google Play Store
  2. Zoek de Uber Driver-app
  3. Tik op de groene knop Bijwerken

Automatische updates instellen voor Android OS

1. Open de Google Play Store
  2. Open het menu door op het menupictogram te tikken
  3. Kies Mijn apps & Games
  4. Ga naar Geïnstalleerd
  5. Ga naar de Uber Driver-app
  6. Tik op de drie stippen in de rechterbovenhoek
  7. Selecteer de optie Automatisch bijwerken inschakelen

Handmatig bijwerken op iOS

1. Open de App Store op je apparaat
  2. Tik onderin op Vandaag
  3. Tik bovenin op het pictogram Profiel
  4. Ga naar de Uber Driver-app onder Updates in behandeling
  5. Tik op Bijwerken om de app bij te werken

Voor problemen met updates:

1. Start je apparaat opnieuw op
  2. Maak verbinding met een ander wifinetwerk
  3. Zorg ervoor dat je het nieuwste besturingssysteem hebt geïnstalleerd
  4. Controleer of je genoeg opslagruimte hebt
  5. Pauzeer en start het downloaden opnieuw

Problemen met gps oplossen

Gps is niet goed geladen

Als de kaart van je app niet laadt, kan dit komen door:

• Slecht bereik van mobiele telefoons in jouw regio
  • Locatievoorzieningen voor de app zijn uitgeschakeld

Probeer het volgende om problemen met het laden van de kaart op te lossen:

• Locatievoorzieningen inschakelen: Zorg dat de locatievoorzieningen voor de app zijn ingesteld op Aan in de Instellingen van je apparaat
  • Zoek een betere dekking: Ga naar een gebied met betere dekking voor mobiele data

Kunnen we je ergens anders mee helpen?