Ritten per uur - Veelgestelde vragen voor chauffeurs

Wat is Uber Hourly?

Uber Hourly is een ritoptie in de app waarmee passagiers een rit per uur kunnen aanvragen met een minimum van twee uur. Deze ritoptie is alleen beschikbaar voor bestuurders die in aanmerking komen voor Black of Premier.

Hoe meld ik me hiervoor aan?

Uber-partners die in aanmerking komen, kunnen zich aanmelden om Uber Hourly-ritten te ontvangen via Voorkeuren in de partner-app. Zo gat dat:

1. Open de partner-app en tik rechtsonder in het scherm op de drie horizontale streepjes. Hiermee open je de "Ritplanner.”
  2. Tik op “Voorkeuren” linksonder in het scherm van de "Ritplanner.”
  3. Selecteer de Uber Hourly-ritaanvraag om deze in te schakelen.

Let op: Als je dit rittype niet meer wilt ontvangen, kun je op het rittype tikken om deze aanvragen niet meer te ontvangen. Tik op “Opnieuw instellen” als u uw filters opnieuw wilt instellen en alle typen ritaanvragen wilt ontvangen waarvoor u in aanmerking komt.

Als je je wilt afmelden voor Black- of Premier-ritten van Uber Hourly, kun je deze optie altijd uitschakelen in de voorkeuren van de partner-app.

Hoe accepteer ik een Black of Premier-rit van Uber Hourly?

De aanvragen worden weergegeven als Black Uber Hourly of Premier Uber Hourly op de aanbiedingskaart in de partner-app. Het gevraagde aantal uren van de passagier en het maximale aantal gereden kilometers worden onderaan de aanbiedingskaart weergegeven. Je kunt om welke reden dan ook opzeggen.

Wat gebeurt er als een passagier een tussenstop wil maken?

Met de app kunnen passagiers tijdens de rit meerdere tussenstops aanvragen en deze in de app bijwerken. De tijd die je aan een tussenstop doorbrengt, is inbegrepen in de ritduur voor Black / Premier van Uber Hourly. Voordat je een tussenstop maakt, is het misschien handig dat je met de passagier bespreekt hoe lang de passagier verwacht dat hij of zij zal wachten en waar jullie allebei kunnen afspreken om hem of haar op te halen.

Waar is het Black-/Premier-servicegebied voor Uber Hourly?

Uber Hourly is niet beschikbaar voor ritten van of naar de luchthaven of met bestemmingen buiten het servicegebied van je stad.

Hoelang duren de Black-/Premier-ritten van Uber Hourly?

Dat is iets tussen jou en je passagiers. Met Uber Hourly kunnen passagiers Black- of Premier-ritten aanvragen met een duur tussen de twee en de zeven uur. Ritten die tot acht uur duren, worden automatisch beëindigd in de app. Een passagier kan na de oorspronkelijke aanvraag om extra tijd vragen en de bestuurder kan de aanvraag voor extra tijd accepteren of weigeren.

Waar kan ik prijsinformatie vinden?

Bestuurders ontvangen een minimumbedrag per uur voor elk gereden uur, na aftrek van de Uber Fee. Passagiers moeten een rit van minimaal twee uur aanvragen. Als de rit langer duurt dan de tijd en/of afstand die oorspronkelijk door de passagier is aangevraagd en door de bestuurder is geaccepteerd, dan ontvangt de bestuurder de volgende extra's:

• Extra bedrag voor de tijd: Als de reistijd de gevraagde uren overschrijdt, ontvangen bestuurders een extra tarief per minuut, variabel per stad, bovenop het minimumtarief.
  • Extra bedrag voor afstand: Als de afgelegde afstand groter is dan het aantal kilometers dat is aangevraagd, ontvangen bestuurders een extra tarief per kilometer, variabel per stad, bovenop het minimumtarief.
  • Je vindt de tarieven voor extra's in het ritprijzenportaal in de partner-app.

Toeslagen en tolgelden worden in aanvulling op deze tarieven in rekening gebracht bij de passagier. Er zijn wachttijdkosten van toepassing op dit type rit. Bij Black- en Premier-ritten via Uber Hourly worden er wachttijdkosten in rekening gebracht bij passagiers wanneer je langer dan vijf minuten hebt gewacht op de oorspronkelijke aangevraagde ophaallocatie. Deze wachttijdkosten worden opgebouwd en u ontvangt een door de bestuurder geïnitieerde annuleringsvergoeding 15 minuten na aankomst als de rijder op dat moment nog niet is gearriveerd.

Annuleringen

Ritten per uur die minder dan twee uur van tevoren worden geaccepteerd

• U accepteert een on-demand rit of rit op uurbasis minder dan twee uur voor de geplande rittijd. Er wordt $ 10 aan annuleringskosten in rekening gebracht.

• Uw klant annuleert meer dan 5 minuten nadat u hun rit hebt geaccepteerd en u op weg bent naar hun pick-up. Er wordt $ 10 aan annuleringskosten in rekening gebracht.

• Je passagier niet binnen vijftien minuten na je aankomst op de ophaallocatie aanwezig is. Na die periode betalen passagiers je een annuleringsvergoeding. Er wordt $ 20 aan annuleringskosten in rekening gebracht.

Uurtochten die langer dan 2 uur van tevoren worden geaccepteerd

• Voor reserveringen die meer dan 2 uur van tevoren worden geaccepteerd, gelden hogere annuleringskosten voor de Ruiter. De kosten zijn gelijk aan twee keer het uurtarief. De passagier kan tot zestig minuten voor de reservering kosteloos annuleren, maar als hij of zij binnen één uur annuleert, ontvang je het minimumtarief dat gelijk is aan twee keer het uurtarief.