Je Uber-account beveiligen

Wat is phishing?

Phishing is een poging om je Uber-accountgegevens (e-mailadres, telefoonnummer of wachtwoord) te laten verstrekken. Een succesvolle phishingpoging kan leiden tot identiteitsdiefstal en financieel verlies.

Phishing kan plaatsvinden als een ongevraagde oproep, waarbij je tijdens de oproep om je accountgegevens gevraagd wordt. Het kan ook via sms of e-mail, en het kan een bijlage of link bevatten die leidt naar een valse inlogpagina.

Veelvoorkomende vormen van phishing

• Valse 'Uber-support' die je belt of sms't om je wachtwoord en accountgegevens te vragen
  • Uber-tegoed aanbieden in ruil voor persoonsgegevens
  • Ongevraagde oproepen waarin wordt gevraagd om accountgegevens of sms'jes en e-maillinks die leiden tot valse inlogpagina's.
  • Websites met afgeprijsde producten die vragen om de inloggegevens van je Uber-account
  • E-mails of oproepen waarin je wordt gevraagd om een cadeaubon voor brandstof aan je account toe te voegen, zodat ze je inkomsten kunnen laten uitbetalen op valse betaalpassen

Zo help je je account veilig te houden

Je kunt je Uber-account beschermen tegen phishing door je wachtwoord nooit met anderen te delen. We vragen nooit telefonisch of via e-mail naar je wachtwoord, sms-code, bankgegevens of creditcardgegevens.

Phishingwebsites zijn ontworpen om de legitieme websites van Uber na te bootsen en kunnen valse inlogportals bevatten die op die van Uber lijken. Zorg er daarom voor dat https://uber.com of https://auth.uber.com/ op de URL in de adresbalk van je browser staat voordat je je Uber-wachtwoord op een website invoert.

Drie manieren om je account te beschermen

• Deel nooit wachtwoorden, ontvangen codes of je burgerservicenummer per e-mail of aan de telefoon.
  • Vermijd valse Uber-websites. Op echte Uber-websites staat altijd 'uber.com' in de URL.
  • Laat passagiers je apparaat niet gebruiken tijdens ritten.