Mijn telefoon laadt niet op

Wanneer de accu van je telefoon niet wordt opgeladen of vermogen verliest wanneer deze op je auto is aangesloten, probeer dan de volgende oplossingen.

Overschakelen naar een autolader

Veel USB-poorten in auto's leveren slechts een kleine hoeveelheid stroom. De meeste nieuwere telefoons ondersteunen een of meer technologieën voor snelladen, zoals Quick Charge 3.0. Deze kunnen het beste worden aangesloten op een autolader (ook wel een sigarettenaansteker genoemd) die dezelfde snellaadtechnologie ondersteunt als je telefoon.

We raden je aan online te zoeken naar een snelle autolader, die is ontworpen voor jouw specifieke telefoonmodel, en er een te selecteren met goede beoordelingen.

Helderheid van het scherm verlagen

Hoe helderder je scherm, hoe meer batterijvermogen je telefoon verbruikt. Probeer de helderheid van het scherm te verlagen, zolang je je telefoon nog maar duidelijk kunt zien wanneer je de partner-app gebruikt.

Nieuwe kabel kopen

Als de bovenstaande oplossingen je probleem met het opladen van je telefoon niet hebben verholpen, kan het zijn dat je een nieuwe oplaadkabel moet kopen. We raden je aan een oplaadkabel te kopen die gevlochten is met dikkere draden.

Een draagbare powerbank gebruiken

Met een draagbare powerbank kun je je telefoon opladen wanneer je niet in je auto bent, zodat je telefoon is opgeladen wanneer je hem nodig hebt.

Eventuele USB-adapters verwijderen

Elk type adapter waarmee een oplaadkabel op je telefoon past, kan het opladen vertragen. Een micro-USB-kabel met een USB-C-adapter kan bijvoorbeeld langzamer opladen dan een USB-C-kabel (vooral als het een adapter van lage kwaliteit is.)

Je oplaadkabel controleren

Niet alle oplaadkabels met USB werken hetzelfde. Zelfs zogenaamde snellaadkabels verschillen per fabrikant in hoe snel ze verschillende apparaten opladen, wat betekent dat sommige snellaadkabels niet zo goed werken als andere.

Om ervoor te zorgen dat je telefoon zo snel mogelijk wordt opgeladen, raden we je aan een snellaadkabel te kopen die afkomstig is van, of ontworpen is voor, de producent van je telefoon.

Ongebruikte apps afsluiten

Wanneer je telefoon wordt opgeladen, gaat er stroom naar achtergrondtaken en apps die op je telefoon worden uitgevoerd. Sluit apps af die je niet gebruikt, zodat je telefoon sneller oplaadt.