Chauffeurs en passagiers aandragen

Iedereen met een Uber-account heeft een persoonlijke uitnodigingscode. Deze kun je delen met vrienden die een passagiers- of partneraccount willen aanmaken. Je ontvangt beloningen in de volgende gevallen:

• Nieuwe passagiers voeren jouw uitnodigingscode in voordat ze hun eerste rit aanvragen.
  • Nieuwe Uber-partners of bezorgers melden zich aan met jouw uitnodigingscode en voltooien vervolgens een bepaald aantal ritten of voldoen aan andere voorwaarden.

Je komt in aanmerking voor één introductiebeloning per persoon. Als de door jou geïntroduceerde persoon zich al eerder heeft aangemeld als Uber-partner of bezorger, kom je misschien niet in aanmerking voor een beloning.

Zo kun je je uitnodigingscode vinden en delen:

• Open de app, ga naar Omzet en tik op Nu vrienden uitnodigen. De uitnodigingscode staat onder in het scherm. Je ziet ook wie je al hebt geïntroduceerd, de status van de uitnodiging van die persoon en de beloning die je ontvangt wanneer je introducé de eerste rit maakt of een bepaald aantal ritten voltooit.
  • Ga naar partners.uber.com en selecteer Uitnodigen in het hoofdmenu. Hier vind je dezelfde informatie als in de partner-app.
  • Als je de passagiers-app gebruikt, selecteer dan Gratis ritten in het app-menu om je uitnodigingscode te bekijken en vrienden uit te nodigen.

Wanneer een introductie voltooid is, ontvang je bericht per e‑mail of via de app. De beloning staat binnen één tot twee weken in Diversen en overige betalingen in je betaaloverzicht.

Als je geen betaling hebt ontvangen voor het introduceren van een passagier, heeft deze persoon misschien niet jouw code ingevoerd tijdens het aanmelden of nog geen rit gemaakt. Je kunt ze hier natuurlijk aan herinneren.

Let op: Het totale aantal geslaagde introducties wordt niet bijgehouden in je Uber-partneraccount. Persoonlijke uitnodigingscodes kunnen niet worden aangepast. Hoewel sommige introducés een beloning kunnen ontvangen wanneer ze zich aanmelden met je introductiecode, zien ze het potentiële bedrag niet.