Wat zijn rijzones?

Ritzones worden op de kaart in de Lime-app weergegeven als gearceerde gebieden met rode rand. Deze zones beperken mogelijk je snelheid of de mogelijkheid om je rit te beëindigen.

Tik op de kaart om het type zone te bekijken. Je zou een van de volgende zones moeten zien:

• Geen vergrendeling-zones: je mag je rit in deze zone niet beëindigen of pauzeren. Vergrendelen is uitgeschakeld. Loop met de fiets of step deze zone uit om deze te vergrendelen.
  • Zones met snelheidsbeperking: je maximale snelheid is in deze zone beperkt. Klik op de zone om de maximale snelheid te bekijken.
  • Geen step-zones: je mag in deze zone niet op een step rijden. Je voertuig stopt veilig en vergrendeling wordt uitgeschakeld. Loop met de step deze zone uit om verder te rijden.
  • Niet parkeren-zones: Je mag je step in deze zone niet parkeren. Controleer nogmaals of je voertuig zich buiten een Niet parkeren-zone bevindt om boetes te voorkomen.