Veelgestelde vragen over allergieverzoeken

Als je de optie Allergieverzoeken inschakelt, kunnen klanten die bij je restaurant bestellen aangeven met welke voedselallergieën rekening moet worden gehouden bij het bereiden van de bestelde menuopties. De klant krijgt een lijst met allergenen te zien waaruit kan worden gekozen, en kan ook een extra allergeen opgeven dat niet in de lijst staat. De geselecteerde allergenen worden gemarkeerd op de bestelkaart in de Uber Eats Orders-app en op het betalingsbewijs.

Van restaurants wordt verwacht dat ze aan deze verzoeken voldoen (bijv. het verwijderen van allergenen uit de bestelling) volgens hun eigen voedselveiligheidsprocedures. Als je echter niet aan het verzoek kunt voldoen, wordt van je verwacht dat je dit aan de klant laat weten via ‘Bestelling aanpassen’ (hieronder stap voor stap uitgelegd), zodat ze een andere menuoptie kunnen kiezen of de bestelling kunnen annuleren.

Wat als ik niet aan een speciale aanvraag kan voldoen?

Als de bestelling in behandeling is en er nog geen bezorger onderweg is, laat de klant dan weten dat er een probleem is met hun speciale verzoek.

Je kunt de klant op twee manieren op de hoogte stellen:

In het scherm met details van de bestelling:

• Open Uber Eats Orders.
  • Tik op de bestelling.
  • Selecteer ‘Bestelling aanpassen’
  • Tik op ‘Kan instructies niet voltooien’. [Als deze optie niet beschikbaar is, wordt er een dialoogvenster weergegeven en kun je in plaats daarvan de klant telefonisch op de hoogte stellen. (Je hoeft niet verder te gaan met de volgende stappen nadat je de klant hebt geïnformeerd.)]
  • Selecteer de reden dat je niet aan het verzoek kunt voldoen. Hierdoor wordt de klant op de hoogte gebracht. Tik op ‘Bel de klant’ als je vragen hebt.
  • Tik op ‘Bevestigen’. De klant heeft tien minuten om te reageren voordat de bestelling automatisch wordt geannuleerd.

Met de knop ‘Bestelling aanpassen’:

• Open Uber Eats Orders.
  • Tik op de bestelling.
  • Tik op ‘Bestelling aanpassen’.
  • Tik op ‘Kan instructies niet voltooien’. [Als deze optie niet beschikbaar is, wordt er een dialoogvenster weergegeven en kun je in plaats daarvan de klant telefonisch op de hoogte stellen. (Je hoeft niet verder te gaan met de volgende stappen nadat je de klant hebt geïnformeerd.)]
  • Selecteer het item met het allergieverzoek en voer de reden in waarom je niet aan het verzoek kunt voldoen.
  • Tik op ‘Klant op de hoogte stellen’ om de klant te laten weten dat de bestelling moet worden aangepast. De klant heeft tien minuten om te reageren voordat de bestelling automatisch wordt geannuleerd.

Als je de optie ‘Kan niet aan het verzoek voldoen’ niet ziet, is er mogelijk al een bezorger onderweg of is de optie mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van hoe de klant de bestelling heeft geplaatst.

Lees dit artikel voor meer informatie over het annuleren van een bestelling. Bekijk deze training voor meer informatie over Uber Eats Orders.

Telefoonnummer van restaurant delen

Als je ‘Telefoonnummer van restaurant delen’ inschakelt, kunnen klanten die bij je restaurant bestellen het restaurant bellen als ze vragen hebben over voedselallergieën. Het telefoonnummer van het restaurant wordt weergegeven op de pagina Restaurantgegevens onder Allergie-informatie en ook op elke afzonderlijke pagina met menuopties.

Aanmelden voor allergieverzoeken

• Ga in Restaurant Manager naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Allergieverzoeken’
  • Zet de knop ‘Allergieverzoeken toestaan’ op ‘Aan’
  • Volg de bovenstaande stappen en schuif de knop naar ‘Uit’ als je deze functie wilt uitschakelen.

Aanmelden om het telefoonnummer van het restaurant te delen

• Ga in Restaurant Manager naar ‘Instellingen’
  • Ga naar ‘Allergieverzoeken’
  • Zet de knop ‘Telefoonnummer van restaurant delen’ op ‘Aan’
  • Volg de bovenstaande stappen en schuif de knop naar ‘Uit’ als je deze functie wilt uitschakelen.

Wat zijn de voordelen van aanmelden voor allergieverzoeken?

Als je je aanmeldt om allergieverzoeken van klanten te accepteren, kun je:

• Je ziet bestellingen met specifieke allergieverzoeken sneller, omdat die duidelijk worden weergegeven in Uber Eats Orders en op het betalingsbewijs.
  • Bespaar tijd bij het accepteren, wijzigen of weigeren van bestellingen in Uber Eats Orders, omdat je alle benodigde informatie vooraf ziet

Hoe kunnen klanten allergieverzoeken doorgeven?

Voordat klanten een menuoptie toevoegen aan hun winkelwagen, kunnen ze een allergieverzoek indienen door op ‘Allergieverzoeken’ te tikken en hun allergenen in een lijst te selecteren of een nieuw allergeen toe te voegen dat niet op de lijst staat.

Waar kan ik allergieverzoeken zien?

Allergieverzoeken worden weergegeven bij bestellingen in de Uber Eats Orders-app. Deze bestellingen zijn rood gemarkeerd bovenaan de bestelling en ook onder de bijbehorende menuoptie. Tik op het verzoek of ga naar ‘Bestelling aanpassen’ om de klant te laten weten dat je niet aan hun wensen kunt voldoen.

Hoe kan ik allergieverzoeken van klanten accepteren?

Tik in de bestelling op ‘Accepteren’ (of ‘Bevestigen’) om te bevestigen dat je de bestelling accepteert. Je kunt allergieverzoeken bekijken voordat je een bestelling accepteert en de bestelling weigeren als je hier niet aan kunt voldoen. Je kunt ook contact opnemen met de klant om te laten weten dat je niet aan het verzoek kunt voldoen en te vragen of diegene de bestelling wil wijzigen.