Veelgestelde vragen over pakketbezorging

Uber Direct geeft bedrijven toegang tot het Uber-netwerk voor het aanvragen van bezorgingen.

Aanmelden voor Uber Direct

Vul het onderstaande formulier in om aan de slag te gaan met Uber Direct.

Zodra je bent aangemeld, kunnen jij en de mensen die je aan het account toevoegt pakketbezorging aanvragen via direct.uber.com.

Een bezorging aanvragen

Pakketbezorging aanvragen:

1. Ga naar direct.uber.com.
  2. Selecteer Nieuwe bezorging linksboven.
  3. Voer de ophaal- en aflevergegevens in (inclusief eventuele specifieke instructies voor de bezorger) en de contactgegevens van de klant op de ophaallocatie en de ontvangers. Als een bezorging is voltooid, kun je geen contact meer opnemen met de bezorger. Controleer daarom of de gegevens kloppen.
  4. Vul de pakketgegevens in, inclusief het gewicht en de beschrijving. Als je meerdere pakketten aan dezelfde bezorging wilt toevoegen, klik je op 'Een ander item toevoegen'.
  5. Selecteer Nu aanvragen. Geplande bezorgingen en meerdere tussenstops zijn momenteel niet beschikbaar bij pakketbezorging.
  6. Om de bezorging te volgen, ga je naar de bezorgingen van vandaag. De contactnummers die je opgeeft, ontvangen een sms met een link om de bezorging in realtime te volgen wanneer deze wordt aangemaakt.

Nadat je 'Nu aanvragen' hebt geselecteerd, kan een beschikbare bezorger de aanvraag accepteren.

Als je bezorging een recept of ander gezondheidsgerelateerd item bevat, vermeld dan geen informatie over de inhoud van het pakket of persoonlijke informatie over de ontvanger in de ophaal- of bezorgnotities of itembeschrijving.

Richtlijnen voor pakketbezorging

Pakketten moeten aan de onderstaande criteria voldoen om in aanmerking te komen voor bezorging op het platform:

• Mag geen verboden voorwerpen bevatten.
  • Maximaal gewicht van 50 pond per pakket of doos.
  • Moet comfortabel passen in een standaard middelgrote auto.
  • Moet goed ingepakt zijn, klaar voor transport.

Verboden items

Verboden items kunnen verschillen, afhankelijk van je specifieke contract. Kijk in je contract na welke items verboden zijn.

De bezorger kan de rit altijd annuleren. Dit geldt dus ook als er verboden items in het pakket zitten of als het pakket niet aan de bovenstaande richtlijnen voldoet.

Een bezorging annuleren

Een lopende pakketbezorging annuleren:

1. Ga naar direct.uber.com.
  2. Selecteer In uitvoering aan de linkerkant.
  3. Klik bij de bezorging die je wilt annuleren op Annuleren.

Mensen toegang geven tot bezorgaanvragen

Om iemand toegang te geven om bezorgingen te regelen:

1. Log in bij business.uber.com.
  2. Nodig mensen uit die pakketbezorging regelen om zich aan te sluiten bij het bedrijfsaccount.
  3. Laat gebruikers weten dat ze de e-mailuitnodiging van Uber for Business moeten accepteren.

Iedereen die je uitnodigt, kan vervolgens inloggen op direct.uber.com met zijn of haar Uber-account om bezorgingen te regelen.

Hoe werkt retourneren?

Wanneer je een bezorging aanmaakt, zie je een selectievakje dat aangeeft dat de bezorger het pakket moet retourneren als de ontvanger niet beschikbaar is.

Als je deze optie aanvinkt, wordt de bezorger gevraagd om het pakket terug te brengen naar de ophaallocatie als:

• de ontvanger niet beschikbaar is om het pakket op te halen of de bezorger de bezorginstructies niet kan uitvoeren,
  • de bezorger geen veilige plek kan vinden om het pakket achter te laten.

Je moet betalen voor de retourzending.

Als je de optie Retourneren uitschakelt, kan de bezorger het item bij de bezorglocatie achterlaten als de ontvanger niet beschikbaar is om het in ontvangst te nemen.

We raden je aan om gedetailleerde bezorgnotities aan de bezorgaanvraag toe te voegen. Zo voorkom je problemen met de bezorging.

Eerdere bezorgingen bekijken

Bekijk als volgt eerdere bezorgingen:

1. Log in op direct.uber.com.
  2. Ga onder de bezorgingen van vandaag naar Eerdere bezorgingen of Voltooid.
  3. Klik op een bestelkaart om de bijbehorende gegevens te bekijken.

Beheerders kunnen ook een activiteitenrapport downloaden, dat alle verzoeken voor het account bevat.