Wat is Catalogusmanager en hoe werkt het?

Wat is Catalogusmanager?

Met Catalogusmanager kun je makkelijk alle onderdelen van je catalogus maken, bewerken en bijwerken door nieuwe items toe te voegen, bestaande items te zoeken en itemgegevens te beheren. Met andere woorden: met Catalogusmanager kun je catalogussen van hogere kwaliteit maken met een onbeperkt aantal sku's.

Nieuw in Catalogusbeheer:

• Itemdatabase: Selecteer items uit onze bestaande database om een catalogus van hogere kwaliteit te maken. Items worden geleverd met een vooraf geladen afbeelding en itemgegevens om je klanten een betere winkelervaring te bieden
  • Aangepaste items: Voeg afwisseling toe aan je catalogus met aangepaste items, zoals huismerken en speciale items
  • Items doorzoeken: Gebruik de itemnaam of de streepjescode van het item om items in je catalogus of de itemdatabase makkelijk te vinden
  • Items beheren: Werk de openingstijden van je winkels flexibel en makkelijk bij met openingstijden per gangpad

Waarom de overstap van Menu Maker naar Catalogusmanager?

Hoewel Menu Maker een vertrouwde tool is, kun je met Catalogusmanager je voorraad makkelijker up-to-date houden. Met verbeterde zoekmogelijkheden voor items en een grote itemdatabase om uit te kiezen, kun je je catalogus verbeteren voor een betere winkelervaring.

Kan ik terugkeren naar Menu Maker?

Winkeliers die Menu Maker eerder gebruikten, stappen over op een nieuw voorraad- en catalogusplatform. Deze wijziging wordt automatisch doorgevoerd. De winkelier hoeft hier zelf niks voor te doen. Als dit gebeurt, kun je niet meer terugkeren naar Menu Maker (let op: de locatie van de tool verandert niet). Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer je bent overgezet.

Catalogusmanager gebruiken

Als je Catalogusmanager wilt openen, log je eerst zoals gewoonlijk in bij Uber Eats Manager en ga je naar de catalogus van je winkel.

Zoeken naar een item

Gebruik de zoekbalk om te zoeken naar items in de catalogus van je winkel. Selecteer Catalogus in de opties aan de linkerkant van het scherm. Met behulp van de zoekbalk kun je trefwoorden, zinnen of de streepjescode van het item invoeren om items in de canonieke catalogus van Uber te zoeken. Je kunt door de resultaten scrollen om het item te vinden dat je zoekt.

Een zijbalk aan de rechterkant van het scherm geeft meer informatie over het item weer, zoals:

• Beschrijving
  • Producttype
  • Prijs
  • Voorraadstatus

Een item toevoegen

Als je een item wilt toevoegen, log je zoals gewoonlijk in bij Uber Eats Manager en ga je naar de catalogus van je winkel.

Selecteer vervolgens Item toevoegen en zoek op naam of streepjescode om een match te vinden:

• Als je 'snelle weergave' selecteert of het item selecteert, wordt er een lade weergegeven waar je de details van het item kunt bekijken
  • Als je '+' selecteert, kun je het item toevoegen zonder de details te bekijken

Als je op naam hebt gezocht en het item hebt geselecteerd of als er een exacte match met de streepjescode is, word je doorgestuurd naar de pagina met itemgegevens waar je de prijs, beschikbaarheid en het gangpad kunt toevoegen.

Een aangepast item toevoegen:

Als een zoekopdracht om een item toe te voegen geen resultaten of overeenkomsten oplevert, word je gevraagd om een aangepast item te maken en een streepjescode of PLU toe te voegen (indien van toepassing) bij het maken van een aangepast item voor toekomstige koppelingen.

• Selecteer Item toevoegen
  • En vervolgens Aangepast item maken

Hier kun je het itemtype, de itemgegevens en kenmerken bewerken en foto's beheren.

Een item bewerken

Selecteer het item dat je wilt bewerken in het menu op de startpagina. Je ziet een optie om de kenmerken van het item te bewerken in de rechterhoek van de itemnaam. Hier kun je de prijs en beschikbaarheid van items bewerken. Itemkenmerken die minder vaak worden bewerkt (zoals voedingswaarden) vind je op de pagina met itemgegevens.

Als je aangepaste items wilt bewerken, kies je Item selecteren en vervolgens Item bewerken. Je ziet een pop-upvenster van het aangepaste item, zodat je het item makkelijk kunt selecteren en bewerken. Houd er rekening mee dat canonieke itemkenmerken niet kunnen worden bewerkt.

Een item verwijderen

Gebruik de zoekbalk om het specifieke item te vinden dat je wilt verwijderen. Selecteer de 'X' achter de naam van het item om het te verwijderen. Er verschijnt een pop-up om je te laten weten dat het bijwerken gelukt is.

Items markeren als 'Niet op voorraad'

Gebruik de zoekbalk om het specifieke item te vinden dat je wilt markeren als 'Niet op voorraad'.

Een zijbalk aan de rechterkant van het scherm geeft meer informatie over het item weer, zoals:

• Beschrijving
  • Producttype
  • Prijs
  • Voorraadstatus

Selecteer Voorraadstatus om dit veld te bewerken en gebruik de vervolgkeuzebalk om de status van het item te wijzigen van 'Op voorraad' in 'Niet op voorraad'. Bevestig de wijziging die je in het item hebt aangebracht door Item bijwerken te selecteren.

Gangpaden markeren & Openingstijden

Ga als volgt te werk om gangpaden te markeren:

1. Klik op Winkels in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op de pijl naast de winkellocatie
  2. Klik op de knop Toevoegen naast de standaarduren
  3. Selecteer de dagen waarvan je de openingstijden wilt bijwerken en klik op Opslaan
  4. Werk de openingstijden tijdens feestdagen en vakanties bij en klik op Opslaan

Openingstijden van gangpaden bijwerken

1. Selecteer het tabblad Gangpaden naast het tabblad Alle items
  2. Zodra de gangpaden worden weergegeven, selecteer je de drie stippen naast de gangpadgegevens
  3. Selecteer het gangpad dat je wil bewerken en klik op de knop Bewerken
  4. Selecteer Openingstijden bewerken
  5. Kies de openingstijden in de vervolgkeuzelijst en selecteer Gangpad bijwerken.

Hulpmiddelen