Veelgestelde vragen over zelf ophalen

Klanten kunnen bestellingen niet alleen rechtstreeks laten bezorgen, maar ook bestellingen afhalen in restaurants en andere winkels.

Veelgestelde vragen

1. Hoe werkt zelf ophalen?

• Klanten kunnen bij het bestellen via de app kiezen voor 'Afhalen' in plaats van 'Bezorgen'.
  • Klanten die 'Afhalen' selecteren, komen naar je restaurant of winkel en halen hun bestelling zelf op.

2. Hoe kan ik zien wat voor soort bestelling ik binnenkrijg (bezorging of zelf afhalen)?

• Op het dashboard 'Bestellingen' in Uber Eats Manager zie je of een bestelling wordt opgehaald of moet worden bezorgd.
  • Je ziet het soort bestelling naast de bestellings-ID / onder de naam van de klant.

3. Wat kan ik doen als een klant de verkeerde bestelling heeft meegenomen?

• Restaurants zijn er zelf voor verantwoordelijk dat de juiste bestelling bij de juiste klant terechtkomt.
  • Voordat je een bestelling overhandigt, moet je de naam en de bestellings-ID bij de klant bevestigen. Geen zorgen, je wordt gewoon betaald voor deze bestelling
  • Neem contact op met support als een klant de verkeerde bestelling heeft meegenomen.

4. Wat moet ik doen als een klant te laat komt en me vraagt om het gerecht opnieuw te bereiden?

• We vragen restaurants om afhaalbestellingen ten minste 60 minuten te bewaren, zodat klanten de tijd hebben om ze op te halen.
  • 60 minuten nadat de bestelling is geplaatst, kun je de bestelling markeren als 'Opgehaald'. De klant moet de kosten betalen en jij wordt betaald voor de bestelling.
  • Als een klant na 60 minuten bij je restaurant aankomt en je vraagt om een nieuwe bereiding, kun je hem of haar adviseren om een nieuwe bestelling te plaatsen via de app.
  • Voedselveiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat eten en drinken binnen een veilig temperatuurbereik worden bewaard als je bestellingen bewaart (zoals wettelijk vereist). Als het voedsel niet meer binnen een veilig temperatuurbereik valt of als je denkt dat het onveilig is om te eten, gooi het dan weg.

5. Wat als een klant bij aankomst om extra eten of items vraagt?

• Je kunt de klant adviseren om extra items via de app te bestellen.
  • De klant kan nieuwe items ook rechtstreeks bij jou bestellen.

6. Wat als ik geen afhaalbestellingen meer wil ontvangen?

• Je kunt afhaalbestellingen uitschakelen in de Uber Eats Manager-app. Ga hiervoor naar 'Instellingen', 'Ophalen' en vervolgens de schuifknop 'Ophalen' uit te schakelen. Je ontvangt geen aanvragen voor afhaalbestellingen meer.
  • Je kunt afhaalbestellingen weer inschakelen door de schuifknop 'Ophalen' in te schakelen.

7. Kan ik geen bezorgbestellingen meer ontvangen en alleen afhaalbestellingen accepteren?

• Afhalen is momenteel alleen beschikbaar in combinatie met bezorgen. Daarom kun je niet alleen afhaalbestellingen aanbieden.
  • Je kunt alleen bezorgbestellingen aanbieden of zowel bezorg- als afhaalbestellingen.