Tips om meer klanten te bereiken

Waar je de Webshop-knop kunt plaatsen

We raden je aan om de knop bovenaan je website te plaatsen met de tekst Online bestellen, Nu bestellen, Bezorging of Afhalen.

Je kunt de knop bovenaan insluiten in je navigatiebalk om de meeste bezoekers naar je pagina door te sturen. Maak het gemakkelijk voor klanten om een bestelling te plaatsen door je Webshop-knop te onderscheiden van andere calls-to-action.

Gebruikmaken van de functionaliteit voor meerdere filialen

Als je meer dan één filiaal hebt, kun je een enkele link ontvangen die je klanten omleidt naar de dichtstbijzijnde winkel, op basis van hun bezorgadres. Als je de functionaliteit voor meerdere filialen wilt instellen, kun je contact opnemen met je accountmanager.

Je link insluiten op social media

Of je nu een website hebt of niet, je kunt je Webshop-link toevoegen aan je social media-pagina's om het aantal bestellingen te verhogen.

Kopieer de Webshop-link van Uber Eats Manager en klik vervolgens op de links hieronder. Volg de stapsgewijze instructies om een knop aan je Instagram-, Facebook- en Google Business-profielen toe te voegen.

Je kunt ook bestellingen promoten door een foto van je gerecht(en) met bijschrift te plaatsen, om volgers eraan te herinneren dat ze bij je restaurant kunnen bestellen. Zorg ervoor dat je de link naar je Webshop-pagina toevoegt, zodat je volgers meteen kunnen bestellen.

Je link per e-mail of sms delen

Je kunt online eenvoudig bestellen door de Webshop-link in te sluiten in marketingmails en sms'jes naar klanten. Herinner klanten eraan dat je bezorgt en dat bestellingen afgehaald kunnen worden, deel je Webshop-link en laat je bedrijf groeien via e-mail- en sms-marketing.

Ga regelmatig met je klanten in gesprek

Een van de voordelen van je Webshop is dat je toegang hebt tot je klantgegevens, mits ze daarvoor toestemming geven bij het afrekenen. Log in op Uber Eats Manager, klik aan de zijkant op het tabblad Rapporten, vraag vervolgens een rapport aan en kies Webshop-klanten. Je ontvangt hun naam, achternaam, e-mailadres, datum en tijd van de eerste en laatste bestelling en hoeveel ze in totaal hebben uitgegeven in je restaurant. Je kunt deze gegevens gebruiken om contact op te nemen met die klanten en hen te stimuleren om opnieuw te bestellen bij je restaurant.