Eerdere betalingen en specificaties bekijken

Je betalingsgeschiedenis bekijken:

1. Ga naar de online versie van Uber Eats Manager op restaurants.uber.com en log in met je gebruikersnaam, wachtwoord en viercijferige code.
  2. Open het tabblad 'Betalingen' om je huidige weekomzet en eerdere omzet te bekijken.

Let op:

• Op het tabblad Betalingen zie je alleen de wekelijkse betaaloverzichten voor de weken waarin je betalingen hebt ontvangen. Als er in een bepaalde week geen betaling is gedaan, wordt de omzet van die week niet weergegeven onder Betalingen.
  • Klik voor een gedetailleerd overzicht van je betalingen op de Downloaden in de Csv-kolom van de Betalingsgeschiedenis. Je downloadt dan een document met alle bestelnummers, verkoop, btw, aanpassingen en netto-uitbetalingsgegevens voor elke bestelling van de geselecteerde week.

Dit is een overzicht van wat de verschillende kolommen in je betalingsgeschiedenis betekenen:

BESTELLINGEN Het aantal bestellingen dat je deze week hebt ontvangen. Elke betaalperiode loopt van maandag 04.00 uur tot 03.59 uur de volgende maandag.

VERKOOP Dit is het nettobedrag dat aan eten verkocht is via de Uber Eats-app, voordat belastingen zijn toegepast.

BTW Bij elke bestelling wordt omzetbelasting aan de klant in rekening gebracht. Daarna wordt het volledige bedrag van de omzetbelasting altijd teruggestort naar het restaurant met de wekelijkse betaling.

TOTAAL De totale omzet, inclusief verkoop en btw.

AANPASSINGEN Eventuele aanpassingen aan bestellingen door het restaurant. Voorbeeld: + $ 1,00 voor extra spek

OVERIGE Overige betalingen worden meestal in rekening gebracht door een team voor bedrijfsoplossingen. Meestal zijn dit activeringskosten die in rekening worden gebracht voor deelname aan Uber Eats en kosten voor een datatablet.

UBER-SERVICEKOSTEN Deze worden berekend door de Omzet te vermenigvuldigen met het commissiepercentage van het restaurant. Omzetbelasting is niet inbegrepen in de berekening van Uber-servicekosten.

NETTO BETALING Dit bedrag wordt berekend door de btw en Uber-servicekosten af te trekken van je totale verkoop van de betreffende week.

STATUS Als de status op BETAALD staat, is het nettobedrag overgemaakt naar je bankrekening. Als de status op IN BEHANDELING staat, is je betaling in behandeling en wordt deze voor een bepaalde datum verwerkt.